Μια ομάδα εννέα ευρωπαϊκών ενώσεων δικαιωμάτων των καταναλωτών ξεκίνησε μια κοινή έρευνα για να δει τι μπορεί να γίνει για να προστατεύσει τους αγοραστές του Nintendo Switch στους οποίους έφτασαν προβληματικά Joy-Con.
Το ζήτημα με το Joy-Con – που οι μοχλοί του καταγράφουν κίνηση ακόμη και όταν δεν αγγίζονται – είναι φαινομενικά ένα πρόβλημα από το σύστημα που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2017, αλλά ήρθε στην ευρύτερη προσοχή του κοινού με την κατάθεση αγωγής τον Ιούλιο του 2019.
Από τότε, η Nintendo έγινε αποδέκτης πολλών αγωγών, οι οποίες ισχυρίζονται ότι η εταιρεία γνωρίζει το πρόβλημα, αλλά επέλεξε να συνεχίσει να πωλεί ελαττωματικά προϊόντα αντί να το διορθώνει.
Τη Δευτέρα, η Ολλανδική Ένωση Καταναλωτών κάλεσε τους ιδιοκτήτες Switch να αναφέρουν τυχόν προβλήματα που αντιμετώπισαν με τα Joy-Con. Είπε ότι πραγματοποίησε το κάλεσμα μαζί με οργανώσεις καταναλωτών στο Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία και τον ευρωπαϊκό οργανισμό BEUC.
Οι γαλλικές και βελγικές οργανώσεις καταναλωτών έχουν ήδη λάβει περίπου 1.000 καταγγελίες σχετικά με τα χειριστήρια του Switch, ισχυρίστηκε.
Η διευθύντρια του Συνδέσμου Καταναλωτών Sandra Molenaar είπε: «Κάνουμε το κάλεσμα επειδή λαμβάνουμε μηνύματα ότι ο διακόπτης δεν θα διαρκέσει όσο θα περίμεναν οι καταναλωτές. Επιπλέον, οι επιλογές επισκευής της κονσόλας είναι περιορισμένες, αναγκάζοντας τους καταναλωτές να κάνουν ακριβές αντικαταστάσεις. Χρησιμοποιούμε τις απαντήσεις για να προσδιορίσουμε τι περαιτέρω δράση πρέπει να κάνουμε. »
Ένας εκπρόσωπος της Ένωσης Καταναλωτών είπε επίσης στον ολλανδικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NOS ότι, συγκεντρώνοντας τις καταγγελίες από χρήστες από εννέα ευρωπαϊκές χώρες, ελπίζει να είναι σε θέση να αναγκάσει τη Nintendo να κάνει μια αλλαγή.
«Εάν δεν μπορούμε να βρούμε λύση στις συζητήσεις, θα πάμε από κοινού στο δικαστήριο», δήλωσε.