Ο Γουίλ Σμιθ μπορεί να μην είχε κάνει το “Men In Black” αν δεν ήταν ο Στίβεν Σπίλμπεργκ. Πίσω στη δεκαετία του 1990, ο Σμίθ έκανε για πρώτη φορά τη μετάβαση από ραπ μουσικός σε ηθοποιός της τηλεόρασης πριν προχωρήσει για να γίνει ένας από τους πιο επιτυχημένους και περιζήτητους A-listers του σύγχρονου Χόλιγουντ. Και ενώ ο βραβευμένος με Όσκαρ ερμηνευτής (Καλύτερης ερμηνείας από ηθοποιό σε πρωταγωνιστικό ρόλο για το Βασιλιάς Ριχάρδος) φαίνεται να έχει σημαδευτεί περισσότερο για το χαστούκι του στον Chris Rock, από την απονομή των Όσκαρ το 2022, δεν είχε καμία απολύτως επιθυμία να πρωταγωνιστήσει στο Men In Black.
Ο Smith δήλωσε κατά τη διάρκεια αποκλειστικής συνέντευξης στην επερχόμενη εκπομπή Hart to Heart του Peacock:
“Ο JL [James Lassiter] διάλεξε τους Men in Black. Καταλάβαινα κάπως το Men in Black, αλλά δεν ήθελα να κάνω το Men in Black – αυτό ήταν την επόμενη χρονιά μετά την Ημέρα Ανεξαρτησίας. Οπότε, δεν ήθελα να κάνω δύο ταινίες με εξωγήινους τη μία πίσω από την άλλη”.
Ο παραγωγός James Lassiter συνεργάστηκε με τον Smith σε μια σειρά από τα πιο επιτυχημένα εγχειρήματα του ηθοποιού όλα αυτά τα χρόνια, που περιλαμβάνει τα πάντα, από το Ali (2001) μέχρι το The Pursuit of Happiness (2006) και το Emancipation (2022). Αλλά ενώ ο Lassiter μπορεί να επέλεξε το Men in Black για να πρωταγωνιστήσει ο Σμιθ, ήταν ένας από τους παραγωγούς της ταινίας, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, που έκλεισε τη συμφωνία για το MIB.
Ο Γουίλ Σμιθ δεν είχε κλείσει καν τα 30 του χρόνια όταν πρωταγωνίστησε στο πρωτότυπο MIB, και το βιογραφικό του δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό σε εκείνο το σημείο της καριέρας του. Ωστόσο, χρειάστηκαν ακόμα κάποια πειστήρια για να το πάρει απόφαση και να πρωταγωνιστήσει και ο Steven Spielberg ήταν αυτός που βοήθησε να γίνει αυτό.
Ο Γουίλ Σμιθ είπε στην ίδια συνάντηση με τον Κέβιν Χαρτ:
«Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έστειλε ένα ελικόπτερο για να του μιλήσω – προσγειώθηκε στο σπίτι του. Και με είχε από το “Hello”. Αλλά, ναι, με πέταξε μέσα. Είπε, “Πες μου γιατί δεν θέλεις να κάνεις την ταινία μου… Και ήμουν σαν…”»
Ο Σμιθ συνέχισε:
«Και έβαλε τις ελλείψεις στο τέλος… Ήταν η τελεία, τελεία, τελεία, πες μου γιατί δεν θέλεις να κάνεις την ταινία μου. Αν συνέχιζε, θα έλεγε, «Τζόκερ, ξέρεις ότι έφτιαξα τα Σαγόνια, σωστά; Ξέρεις ότι έφτιαξα το ET»
Εκ των υστέρων, είναι προφανές τώρα ότι ο Σμιθ πήρε τη σωστή απόφαση να ακούσει τη συμβουλή του Σπίλμπεργκ.