Connect with us

Τι ψάχνεις;

Νεα

Ο συγγραφέας του World of Warcraft ισχυρίζεται ότι η Blizzard τον απέλυσε αφού πρόσθεσε αστεία «εταιρικής απληστίας»

Ένας πρώην σχεδιαστής και συγγραφέας του World of Warcraft ισχυρίζεται ότι απολύθηκε από τη Blizzard αφού έγραψε έναν διάλογο που είχε σχεδιαστεί για να σατιρίσει την εταιρική απληστία.

Ο χαρακτήρας Loot Specialist προστέθηκε στο παιχνίδι τον Μάρτιο και ο σχεδιαστής Eric Covington έγραψε μερικούς από τους διαλόγους του.

Αυτό περιλάμβανε γραμμές κειμένου όπως «άλλο ένα τρίμηνο ρεκόρ για τα έσοδα», «ας το ονομάσουμε προσαρμογή κόστους ζωής», «μοιάζει με άλλο ένα γιοτ για μένα» και «ώρα να επιστρέψω στο γραφείο».

Σύμφωνα με ένα thread που δημοσίευσε ο Covington στο Twitter, αφέθηκε να φύγει από τη Blizzard αφού η διοίκηση είδε τις γραμμές και δεν είδε την αστεία πλευρά.

«Έγραψα ανέκδοτα για τη γενική εταιρική απληστία για έναν loot goblin της Venture Company, αλλά στη συνέχεια η ηγεσία μπήκε με το πρόσωπο στο αστείο μετά το κλείδωμα των χορδών, ενώ η εστίασή μου ήταν να τελειώσω το patch», εξήγησε ο Covington («κλείδωμα χορδών» είναι όταν οι συμβολοσειρές κειμένου είναι κλειδωμένες στη θέση τους και δεν μπορούν πλέον να αλλάξουν).

«Εξαιτίας της αμηχανίας τους, δεν είμαι πλέον στη Blizzard».

Ο Covington σημείωσε ότι ο επίσημος λογαριασμός του World of Warcraft στο Twitter δημοσίευσε βίντεο που έδειχναν μερικές από τις καλύτερες γραμμές του Loot Specialist, έως ότου τους ενημέρωσε ότι προωθούσαν το πράγμα για το οποίο φέρεται να απολύθηκε.

Διαβάστε επίσης:  Ο Vince Carter θα είναι στο εξώφυλλο της Hall of Fame Edition του NBA 2K25

«Είναι αστείο πώς ήταν αρκετά καλό για το μάρκετινγκ και την προώθηση του παιχνιδιού πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την αποχώρησή μου», ισχυρίστηκε. «Το κατέβασαν αφού επεσήμανα την υποκρισία.»

«Καμία εκτίμηση ή εμπιστοσύνη δεν επεκτάθηκε για να με ρωτήσει τουλάχιστον ποιες ήταν οι προθέσεις μου για τον χαρακτήρα (ήταν στόχευση σε κανέναν; Όχι). Κανένα ευγενικό αίτημα να με αφήσετε να το χειριστώ και να διορθώσω ορισμένες γραμμές λόγω των περιστάσεων (θα είχα βοηθήσει πρόθυμα και με κατανόηση).»

Και πρόσθεσε: «9 χρόνια υπηρεσίας, έγιναν καπνός χωρίς αμφιβολία γιατί κάποιος κοίταξε ένα αβλαβές αστείο και είδε μια αντανάκλαση του. Φρόντισαν να με βγάλουν έξω πριν από το τέλος του μήνα, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι τα οφέλη θα έληγαν την επόμενη μέρα».

Όταν ένας ακόλουθος απάντησε και είπε ότι ήταν κρίμα που ο χαρακτήρας δεν μπήκε στο παιχνίδι, ο Covington απάντησε: «Μπήκε. Ήταν ζωντανά για σχεδόν μια εβδομάδα. Στη συνέχεια επιδιορθώθηκε επειγόντως καθώς η διαδικασία της αποχώρησης μου ξεκίνησε πίσω από την πλάτη μου. Αφού κάποιος “πολύ ψηλά” στην εταιρεία έπαιζε το περιεχόμενο και είδε τις γραμμές».

Όταν του ζητήθηκε διευκρίνιση για το αν απολύθηκε ή παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, απάντησε: «Το πρώτο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Ο επικεφαλής της Sonic Team, Takashi Iizuka, δήλωσε ότι θα ήθελε να φτιάξει ένα Sonic the Hedgehog RPG μια μέρα. Το μοναδικό RPG στη...

Νεα

Η Nintendo δημοσίευσε ένα teaser trailer για ένα παιχνίδι τρόμου μυστηρίου. Την Τετάρτη, τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας δημοσίευσαν συνδέσμους για ένα τρέιλερ...

Νεα

Σε μια οικονομική πρόβλεψη που δημοσίευσε η Bain & Company, αναφέρεται ότι τα παγκόσμια έσοδα από τo gaming θα φτάσουν στα 307 δισεκατομμύρια δολάρια...

Νεα

Ένας πρώην artist της Toys For Bob ισχυρίστηκε ότι ένα πέμπτο παιχνίδι Crash Bandicoot ακυρώθηκε στο στούντιο. Ο concept artist Nicholas Kole έκανε τον...