Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

NHL 15 Review

Δεν ξέρω αν είστε οπαδοί του ice hockey. Ούτε αν έχετε ποτέ δει έστω έναν αγώνα πέρα από αυτούς που δείχνουν στις ταινίες και κάποιος παίχτης γίνεται ήρωας  στο τελευταίο δευτερόλεπτα. Παρόλα αυτά, σίγουρα θα έχετε ακούσει, δει ή παίξει κάποιο παιχνίδι από την σειρά NHL της EA Sports. Ε, αυτό το παιχνίδι, κάνει φέτος την μετάβαση του στις κονσόλες τις επόμενης γενιάς.

Αφαιρετική μέθοδος επόμενης γενιάς 

Ας ξεκινήσουμε από το μεγάλο μειονέκτημα του NHL 15. Κάθε παιχνίδι που αποφασίζει να κάνει την εμφάνιση του στις next-gen κονσόλες περνάει τουλάχιστον ένα στάδιο προσαρμογής. Αυτό συμβαίνει και στο NHL 15.

Έχουν αφαιρεθεί τόσα πολλά από το παιχνίδι σε σύγκριση με το περυσινό, που στην ουσία μοιάζει μισοτελειωμένο.  Μέσα σε αυτά που αφαιρέθηκαν είναι το EA Sports Hockey League, το ομαδικό online παιχνίδι, το Season mode, τα tournaments για το Stanley Cup, το online GM mode, το Be a Legend, το Live the Life και το Winter Classic.

Και σα να μην έφταναν αυτά, δεν υπάρχει πουθενά η δυνατότητα δημιουργίας ομάδων αλλά και επεξεργασίας παιχτών.

Σαν πολλά δεν μαζεύτηκαν ε;

Οι αφαιρέσεις πάντως συνεχίζονται. Στο Be a GM mode, όλη σας η δραστηριότητα περιορίζεται στο NHL. Όλο το AHL, οι junior και οι ξένες ομάδες δεν υπάρχουν πια. Τα drafts είναι πλέον αυτοματοποιημένα.

Στο Be A Pro πάντως εντοπίζεται το πιο ενοχλητικό κομμάτι του παιχνιδιού: όταν φυσιολογικά- κάποια στιγμή γίνετε αλλαγή, δεν υπάρχει πουθενά skip button! Άρα κάθεστε υπομονετικά και περιμένετε να «λυτρωθείτε» μέχρι το σφύριγμα που θα σας επιτρέψει να ξαναπεράσετε στον αγώνα.

Yπάρχει και η θετική πλευρά

Αφήνοντας στην άκρη τα παραπάνω, στο θέμα του gameplay του NHL 15 είναι πραγματικά επόμενης γενιάς.

Τα βελτιωμένα physics φέρνουν περισσότερο ρεαλισμό. Οι αθλητές μοιάζουν να έχουν περισσότερο βάρος. Η κίνηση στον πάγο είναι πιο ομαλή, όπως και η κίνηση του puck.

Η υπολογιστική ισχύς των PS4 και Xbox One κάνει θαύματα ως αναφορά και τις συγκρούσεις που πολλές φορές θυμίζουν αυτά που βλέπει κανείς σε πραγματικά παιχνίδια NHL.Γραφικά- Ήχος

Τα γραφικά και το ηχητικό κομμάτι του NHL 15 είναι πραγματική απόλαυση.  Τα γραφικά της νέας γενιάς είναι ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτα ειδικά όσο αναφορά τα πρόσωπα των παιχτών.  Στα ίδια υψηλά επίπεδα και ο φωτορεαλισμός του παιχνιδιού.

Τα γήπεδα και το κοινό έχουν σχεδιαστεί από την αρχή. Θα δείτε στις εξέδρες χιλιάδες διαφορετικούς ανθρώπους που παρακολουθούν με αγωνία το ματς.

Ο ήχος είναι επίσης εξαιρετικά καλός. Τα ηχητικά εφέ είναι εντυπωσιακά μεταφέροντας σας αυτούσια την δράση του αγώνα, σε συνδυασμό με τις ιαχές του κοινού. Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για το soundtrack.

Όσο αναφορά την περιγραφή των αγώνων, εκεί έχει υιοθετηθεί το στυλ μετάδοσης του NBC, με τους Doc Emrick και Eddie Olczyk να είναι απλά απολαυστικοί.

Αξίζει η αγορά του;

Από μόνο του, το ice hockey είναι ένα όχι και τόσο διαδεδομένο άθλημα στη χώρα μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι και ενδιαφέρον. Το NHL 15 κάνει ένα βήμα μπροστά και δύο βήματα πίσω όσο αναφορά την μετάβαση του στη νέα γενιά.

Η αίσθηση που αφήνει, είναι ενός μισοτελειωμένου παιχνιδιού και η ΕΑ έχει αρκετά προβλήματα για να λύσει, ώστε να φτάσει την σειρά στο επίπεδο που θέλει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Κατά τη διάρκεια του Xbox Summer Games Showcase το απόγευμα της Κυριακής, η Microsoft ανακοίνωσε ότι τρεις νέες κονσόλες Xbox Series θα κυκλοφορήσουν φέτος....

Νεα

Το shooter τακτικής Valorant της Riot ήταν αποκλειστικό για PC από την κυκλοφορία του το 2020 – αλλά αυτό θα αλλάξει πολύ σύντομα. Ο...

Νεα

Η BioWare κυκλοφόρησε μια νέα ενημέρωση για το Dragon Age Dreadwolf, η οποία περιλαμβάνει την αλλαγή του ονόματος σε Dragon Age The Veilguard. Στο...

Νεα

Το Microsoft Flight Simulator 2024 θα κυκλοφορήσει για Xbox και PC στις 19 Νοεμβρίου. Η επόμενη δόση του θρυλικού franchise θα περιλαμβάνει ταξίδια με...