Connect with us

Τι ψάχνεις;

Reviews

Need for Speed Unbound Review

NFS Unbound

Από τα πρώτα του trailer το Need for Speed Unbound φάνηκε ότι θα έχει μεγάλη διαφορά: η Criterion που μετά το NFS Heat διαλύθηκε, αποφάσισε να πρωτοτυπήσει και να δώσει μια anime αισθητική στα εφέ του παιχνιδιού αλλά και τους πρωταγωνιστές μιας ουσιαστικά ιστορίας, που υπάρχει γιατί απλά…έπρεπε να υπάρχει.

Δεν ξέρω αν είναι αυτή η αισθητική ή η ιστορία αυτή καθαυτή, αλλά όσο αφορά τους χαρακτήρες δεν υπάρχει καμιά ταύτιση, κανένα ενδιαφέρον. Από την άλλη πλευρά, εκεί που τα καρτουνίστικα εφέ συναντούν τα 3D μοντέλα των αυτοκινήτων το αποτέλεσμα είναι πιο εντυπωσιακό στο μάτι, αλλά κάποια στιγμή ίσως η επαναλαμβανόμενη φύση τους δεν τα κάνει τόσο εντυπωσιακά πια. Ευτυχώς υπάρχει η επιλογή να τα αφαιρέσετε τελείως.

Need-for-Speed-Unbound

Κρατάει και “χτίζει” στα θετικά του Heat

Η υποδοχή του Heat μπορεί να ήταν ανάμεικτη, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι παρά τα μειονεκτήματα του ήταν ένα fun to play παιχνίδι. Η Ghost πήρε τα βασικά συστατικά του και κυρίως το κομμάτι του διαχωρισμού μεταξύ επίσημων αγώνων την μέρα και ανεπίσημων – παράνομων αλλά με μεγαλύτερα έπαθλα το βράδυ, και φρόντισε να την εξελίξει.

Ο νέος χάρτης της Lakeshore του Unbound, είναι εμπνευσμένος από το Σικάγο, και έχει μερικούς ωραίους αστικούς δρόμους αλλά και αυτοκινητόδρομους για να απολαύσετε μια μοναδική διαδρομή με (κάθε) νέο σας αυτοκίνητο,  αλλά εκτός από την κίνηση στους δρόμους φαίνεται να μην έχει ιδιαίτερη ζωή, ούτε κάποια ιδιαιτερότητα που θα σας κάνει να την θυμάστε. Παρόλα αυτά η πλοήγηση σας στη Lakeshore με το αυτοκίνητό σας είναι ιδιαίτερα απολαυστική καθώς τα αυτοκίνητα υπακούν στις εντολές σας και την μηχανή να βρυχάται. Το arcade style της οδήγησης δεν θα δυσκολέψει κανέναν, αλλά ακόμα χρειάζονται συγκεκριμένα skills που θα χρειαστείτε ώστε να καταφέρετε να κερδίσετε τους αγώνες στους οποίους συμμετέχετε. 

Μιλώντας για τους αγώνες, όπως είπαμε και προηγουμένως το σύστημα μέρας και νύχτας του Heat παραμένει, αλλά πλέον το “heat” που μαζεύετε την μέρα μεταφέρεται και στη νύχτα οπότε θέλει μια δόση στρατηγικής για να αποφασίσετε πόσο θέλετε να τραβήξετε την προσοχή. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αγώνες που προσφέρουν μεγαλύτερα rewards απαιτούν περισσότερο “heat” οπότε μπαίνετε σε μια φάση υψηλότερου ρίσκου – περισσότερων ανταμοιβών.

Όσο αφορά τις καταδιώξεις, η επιθετικότητα των αστυνομικών είναι πιο ομαλή στο Unbound, και θα καταφέρετε να διαφύγετε πιο εύκολα από τις καταδιώξεις, αρκεί να είστε γρηγορότεροι και να οδηγήσετε καλύτερα από εκείνους.

Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι η αίσθηση ότι ορισμένες φορές η A.I. χρησιμοποιεί “cheats” για να σας φτάσει. Ευτυχώς όμως, η εξέλιξή σας στο Unbound δεν είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις νίκες. Μπορεί να χάσετε έναν αγώνα, αλλά τα rewards θα είναι εξίσου σημαντικά και θα μπορείτε να συνεχίσετε την εξέλιξη του αυτοκινήτου σας.

Το αυτοκίνητο σας, όπως εσείς θέλετε

Η arcade racing προσέγγιση του Need for Speed Unbound δεν σημαίνει ότι το αυτοκίνητο σας δεν μπορεί να αλλάξει αίσθηση ή απόδοση ανάλογα τις τροποποιήσεις που το κάνετε. Μπορείτε να αντικαταστήσετε κάθε επι μέρους κομμάτι του αυτοκινήτου σας τόσο στην εμφάνιση του όσο και στα μηχανικά του μέρη, ώστε να το κάνετε όπως ακριβώς το φαντάζεστε. Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα τροποποιήσεων και σίγουρα θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Όσο αφορά την απόδοση του αυτοκινήτου, μπορείτε να πάτε είτε στο μονοπάτι του grip είτε του drift. Καθένα υπάρχει για να ταιριάζει το αυτοκίνητό σας σε μια συγκεκριμένη κατηγορία αγώνων, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε που θα εντάξετε κάθε αυτοκίνητο.

Αυτό που πάντως σας συμβουλεύουμε είναι να έχετε προφανώς διαφορετικά αυτοκίνητα για κάθε αγώνα, αλλά κυρίως να έχετε ένα αυτοκίνητο για κάθε κατηγορία ιπποδύναμης.

Multiplayer από την αρχή

Στο Need for Speed Unbound single player και online multiplayer είναι δύο ξεχωριστά παιχνίδια μέσα στο ίδιο παιχνίδι. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι τα αυτοκίνητά σας, το γκαράζ σας, οι αναβαθμίσεις σας, δεν μεταφέρονται στο online multiplayer και θα πρέπει να ξεκινήσετε την προσπάθειά σας από την αρχή. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα διαφοροποιήση της Ghost Games, ώστε όταν τελειώσετε με την ιστορία του παιχνιδιού, ουσιαστικά να κάνετε μια φρέσκια αρχή στο online multiplayer.

Η σημαντική απουσία πάντως από το online multiplayer είναι αυτή των αστυνομικών. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η προσθήκη τους και θα έδινε διαφορετική διάσταση σε κάθε αγώνα.

Need-for-Speed-Unbound review

Αξίζει να το αγοράσω;

Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε το Heat, η Ghost Games μας προσφέρει ίσως το καλύτερο Need for Speed που έχουμε δει τα ταλευταία χρόνια. Το Unbound έχει τον δικό του χαρακτήρα και την δικιά του προσωπικότητα και είναι ένα βήμα παραπάνω για την σειρά.

Οι λάτρεις των arcade racing games θα το λατρέψουν, ενώ και οι νεοεισερχόμενοι στη σειρά θα απολαύσουν την εμπειρία του.

Recommended

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Σε μια οικονομική πρόβλεψη που δημοσίευσε η Bain & Company, αναφέρεται ότι τα παγκόσμια έσοδα από τo gaming θα φτάσουν στα 307 δισεκατομμύρια δολάρια...

Νεα

Ένας πρώην artist της Toys For Bob ισχυρίστηκε ότι ένα πέμπτο παιχνίδι Crash Bandicoot ακυρώθηκε στο στούντιο. Ο concept artist Nicholas Kole έκανε τον...

Νεα

Τα σχέδια για μια live-action σειρά βασισμένη στο franchise Driver της Ubisoft έχουν ακυρωθεί, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία. Ωστόσο, η εταιρεία υποστήριξε ότι εξακολουθεί...

Νεα

Μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές στην ιστορία, το Stranger Things, μόλις έδωσε στους θαυμαστές της μια τεράστια γεύση για το τι πρόκειται να...