Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Multiplayer του CoD:Advanced Warfare

Οι παρουσιάσεις στην Gamescom 2014 ξεκίνησαν σήμερα με την παρουσίαση του multiplayer του Call of Duty:Advanced Warfare.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις σημαντικότερες αλλαγές που θα έρθουν: 

Boosting

Είναι από μόνη της η μεγαλύτερη αλλαγή για το πως θα παίζετε το Call of Duty:Advanced Warfare. Κάθε παίχτης είναι εξοπλισμένος με έναν εξωσκελετό  που χρησιμεύει σαν jump pack, τακτικό πλεονέκτημα αλλά και πλατφόρμα όπλων. Ενισχύει τα jumping,sliding και τα χτυπήματα από ψηλά, παρουσιάζοντας μια περισσότερη κάθετη εμπειρία από ποτέ.
Δεν θα μπορείτε να τρέχετε στους τοίχους όπως στο Titanfall αλλά θα πρέπει να προσέχετε τον ουρανό και τις γωνίες καθώς κινείστε προς το πεδίο της μάχης. Αυτό έχει και μια προφανή συνέπεια στους χάρτες καθώς οι παίχτες κινούνται μεταξύ στενών διαδρόμων και περισσότερο ανοιχτών χώρων με διασταυρωμένες λωρίδες σε διαφορετικά οριζόντια επίπεδα. Για αυτούς που τους αρέσει το υψομετρικό πλεονέκτημα, μια από τις ικανότητες των εξωσκελετών προσφέρει μια πολύ περιορισμένη αιώρηση. 

Ενεργειακά Όπλα (Directed Energy Weapon)

Όλοι αγαπούν τα lasers το ίδιο και οι δημιουργοί του παιχνιδιού. Το DEW (Directed Energy Weapon) δεν χρησιμοποιεί σφαίρες όπως τα άλλα όπλα. Αντ ‘αυτού, θα παράγει και αποθηκεύει θερμότητα. Αυτά τα όπλα παράγουν μια ακτίνα που μπορεί να είναι καταστροφική στη μάχη. 

Τα Scorestreaks επιστρέφουν

Τα scorestreaks από το Black Ops II επιστρέφουν.Πλέον όμως κερδίζετε πόντους και για βοήθειες που θα προσφέρετε στην ομάδα σας. Αυτό περιλαμβάνει assists,flag capturing, υπεράσπιση του donimation point κλπ. Τα scorestreaks φέτος αποτελούν πολύ σημαντικό μέρος από το create a class system.
Για πρώτη φορά οι παίχτες μπορούν να λάβουν streak rewards και σαν tag-team. Κάποιοι ενεργοποιούν ένα co-op mode και όταν αυτό είναι ενεργό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε friendly player μπορεί να βοηθήσει. Περίπου το 25% από τα scorestreaks είναι -προαιρετικά- συνεργατικά.
Τα Scorestreaks είναι παραμετροποιήσημα. Για παράδειγμα, ένα manual turret μπορεί να μετατραπεί σε έναν εκτοξευτή ρουκετών,να μετατραπεί σε sentry, να γίνει φορητό ή και όλα τα παραπάνω. Όλα τα νέα χαρακτηριστικά απαιτούν επιπλέον πόντους για να ενεργοποιήσετε το killstreak, δημιουργώντας μια ισορροπία μεταξύ της δύναμης και της συχνότητας χρήσης.

Pick 13

Οι οπαδοί της σειράς θα θυμούνται το Pick 10 σύστημα του Black Ops II. Αυτή η μορφή create-a-class δίνει πόντους στα όπλα, attachments, perks, wildcards, and equipment.Το Pick 13 φέρει μια σημαντική αλλαγή σε αυτό το σύστημα κάνοντας τα scorestreaks παραμετροποιήσιμα.
.Μπορείτε να επιλέξετε για το αν θα λάβετε από κανένα έως και τέσσερα scorestreaks ανά αγώνα. Για εκείνους που πεθαίνουν συχνά, μπορείτε να επιλέξετε να μην πάρετε επιπλέον scorestreaks και να πάρετε περισσότερα εξαρτήματα ή εξοπλισμούς όπλων. 
Μόλις ολοκληρώσετε το loadout σας, μπορείτε να μεταφερθείτε στο εικονικό πεδίο βολής (επίσης διαθέσιμο ανάμεσα στους αγώνες) για να δοκιμάσετε τον εξοπλισμό σας ώστε να μην μπείτε ποτέ σε μια μάχη χωρίς να γνωρίζετε καλά τα όπλα σας.

Supply Drops

Με μια πρώτη ματιά τα supply drops είναι παρόμοια με τα battlepacks του Battlefield. Μετά το τέλος κάθε μάχης δίνονται στους παίχτες και περιλαμβάνουν ένα συνδυασμό από όπλα, character customization items και ενισχύσεις. Έχουν τρεις βαθμίδες σπανιότητας (enlisted,pro και elite) και εξυπηρετούν τρεις πολύ διαφορετικές λειτουργίες. 
Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν τα supllay drops θα πωλούνται μέσω microtransactions αν και η Sledgehammer υποστηρίζει ότι σκοπός της είναι να τα αποκτάτε παίζοντας. Όσο περισσότερο παίζετε τόσο περισσότερα θα λάβετε.

Οι abilities των Exoskeletons

Εκτός από το boosting και το doging οι παίχτες θα μπορούν να επιλέξουν από μια ποικιλία abilities για τους εξωσκελετούς τους μέσω του Pick 13. 
Οι exoskeletons διαθέτουν ένα  launcher που είναι δεμένος στον καρπό του χαρακτήρα σας που χειρίζεται και τον θανατηφόρο και τον τακτικό εξοπλισμό σας. Oι Wildcards σας επιτρέπουν να εναλλάσσετε ένα launcher item για μια ability του exoskeleton και αντίθετα.

Νέα modes

Από τα 12 modes που περιλαμβάνει το Call of Duty:Advanced Warfare, τα δύο είναι πρωτοεμφανιζόμενα στη σειρά. To Momentum είναι ένα εξελιγμένο War Mode από το Call of Duty 3 και το Call of Duty:World at War.
Για όσους δεν το γνωρίζουν ή δεν το θυμούνται στο συγκεκριμένο mode κάθε παιχνίδι ξεκινούσε με ένα κεντρικό σημείο. Όταν μια ομάδα το καταλάμβανε, ένα νέο ενεργοποιούταν πιο κοντά στη γραμμή του εχθρού. Για να μετακινηθείτε προς τα πίσω η αμυνόμενη ομάδα έπρεπε να καταλάβει το σημείο. 
Το δεύτερο καινούργιο mode είναι το Uplink. Eίναι ένας συνδυασμός capture the flag και μπάσκετ!Οι παίχτες μεταφέρουν ένα drone στο στόχο αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους όταν κρατάνε την στρογγυλή αυτή συσκευή. 
Τέλος το Hardpoint mode επιστρέφει στο Advanced Warfare κάτι που αποτελούσε διακαή πόθο των παιχτών απ όταν πρωτοεμφανίστηκε στο Black Ops II.

Maps

Οι χάρτες μπορεί να είναι λίγο πιο μεγάλοι για να προάγουν το κάθετο παιχνίδι, αλλά ακόμα κρατάνε την κλασσική αίσθηση της σειράς. Κάποιοι χάρτες του Advanced Warfare περιλαμβάνουν δυναμικά γεγονότα όπως ένα τσουνάμι να χτυπά κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στο Defender. Κάποιοι άλλοι περιλαμβάνουν αποκλειστικά scroestreaks.
Παράλληλα υπάρχουν και περιβαλλοντικοί κίνδυνοι σε κάποιος χάρτες. Στον Biolab για παράδειγμα, μια βάση στην Αρκτική με στενούς διαδρόμους μέσα και με μια πιο ανοιχτή έκταση έξω, υπάρχουν μεταφορικοί ιμάντες που μεταφέρουν ένα κίτρινο υγρό. Πυροβολώντας τα κάνιστρα προκαλείται splash  damage σε όποιον παίχτη στέκεται από κάτω.

eSports

Στο παιχνίδι θα περιλαμβάνονται εργαλεία μετάδοσης, συμπεριλαμβανομένου ενός broadcaster mode
με ενισχυμένο oracle mode,rank playlists,LAN lobbies και πολλά ακόμη. H Sledgehammer σχεδιάζει το Advanced Warfare να είναι φιλικό στο οργανωμένο competitive play.
Δείτε το trailer που συνόδευσε την αποκάλυψη του Multiplayer του Call of Duty: Advanced Warfare:

Παράλληλα η Activision ανακοίνωσε ότι όσοι προπαραγγείλουν το παιχνίδι θα μπορούν να παίξουν νωρίτερα απ όλους. H Day Zero edition θα είναι διαθέσιμη στις 3 Νοεμβρίου και θα δίνει double XP στους παίχτες και δύο bonus όπλα(AK-12G assault rifle, Crossbow B2).

Εάν η έκδοση Day Zero δεν είναι διαθέσιμη στο κατάστημα της επιλογής σας, θα είστε σε θέση να πάρετε μια επιστροφή της προπαραγγελίας και ένα κουπόνι για το περιεχόμενο που έρχεται σε αυτή την έκδοση.

Η έκδοση Day Zero δεν θα κοστίσει επιπλέον χρήματα στους παίχτες.

Το Call of Duty: Advanced Warfare θα κυκλοφορήσει στις 4 Νοεμβρίου για Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, PlayStation 3, και PC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Η Nintendo φέρεται να επιβεβαίωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην Gamescom 2024. Σε δήλωση που εξέδωσε στο γερμανικό μέσο Games Wirtschaft, εκπρόσωπος της εταιρείας...

Νεα

Η Microsoft λέει ότι αρχίζει να δοκιμάζει διαφημίσεις μέσα στο μενού Έναρξη στα Windows 11. Η εταιρεία του λογισμικού θα χρησιμοποιήσει την ενότητα Recommended...

Νεα

Ένας modder μετέτρεψε την κονσόλα PS1 σε φορητή συσκευή που λειτουργεί. Ο modder YveltalGriffin από τη Φλόριντα μοιράστηκε τη δημιουργία του στο BitBuilt, ένα...

Νεα

Το TikTok άρχισε να διαθέτει τον αντίπαλο του Instagram, το TikTok Notes, σε επιλεγμένους χρήστες Android και iOS “για λήψη και περιορισμένες δοκιμές στην...