Connect with us

Τι ψάχνεις;

Reviews

Mortal Kombat 1 Review

Το Mortal Kombat 1 ήρθε για να κάνει reboot την δημοφιλή σειρά fighting, προσφέροντας μια εναλλακτική ματιά στον σύμπαν του και με τους γνώριμους χαρακτήρες του πρωταγωνιστές.

Η νέα εποχή

Στον απόηχο της νίκης του Kang, ο πρώην μοναχός Shaolin έχει πλέον στην κατοχή τη δύναμη του χρόνου, η οποία του δίνει την ευκαιρία να επανεκκινήσει την ιστορία και να αναδιαμορφώσει τα βασίλεια του σύμπαντος, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει ένα χρονοδιάγραμμα που θα περιορίζει τη βία, το χάος και τον πόλεμο που είχε καταδικάσει την προηγούμενη εποχή.

Ο νέος Θεός του Χρόνου έκανε καλή δουλειά, δημιουργώντας μια ομολογουμένως ατελή, αλλά κυρίως ισορροπημένη ύπαρξη για όλους. Παρόλα αυτά, ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για πόλεμο. Και ο Liu Kang θα το θυμηθεί αυτό αρκετά σύντομα.

Μετά τα αποκαλυπτικά γεγονότα του Mortal Kombat 11 και την επέκταση της ιστορίας του, το Mortal Kombat 1 αντιπροσωπεύει μια νέα εποχή για τους χαρακτήρες του franchise. Αυτό σημαίνει ότι βλέπουμε αρκετούς κλασικούς χαρακτήρες υπό νέες συνθήκες – ο Raiden είναι απλά ένας ταπεινός εκπαιδευόμενος, η Mileena είναι πλέον η έντιμη διάδοχος του θρόνου του Outworld και ο Sub-Zero είναι ο παλιός κακός εαυτός του. Παρόλα αυτά όμως και χωρίς πολλά spoilers φαίνεται ότι δεν “επανεκκινήθηκαν” όλοι, αλλά κάποιοι κακοί το παρελθόντος είναι εδώ, για να συνεχίσουν τα μοχθηρά σχέδια τους.

Το story mode του Mortal Kombat 1 ξεχωρίζει και η ιστορία του είναι ό,τι καλύτερο έχει καταφέρει ποτέ η NetherRealm.

Πιο γρήγορο και πιο αιματηρό

Το Mortal Kombat 1 φέρνει το σφιχτό gameplay των προκατόχων του στο επόμενο επίπεδο. Κάθε γροθιά, κλωτσιά, ρίψη και ειδική κίνηση έχει αντίκτυπο στις μάχες στις οποίες συμμετέχουν οι χαρακτήρες. Μόλις κάνετε μερικές μάχες με τον χαρακτήρα της επιλογής σας, το gameplay αρχίζει να απογειώνεται καθώς μαθαίνετε πώς να συνδυάζετε combos, specials και τη νέα προσθήκη αυτής της έκδοσης, τους Kameo Fighters.

Αφού επιλέξετε τον μαχητή σας, επιλέγετε έναν δευτερεύοντα χαρακτήρα για να σας υποστηρίξει. Αυτοί οι μαχητές Kameo έχουν ξεχωριστές κινήσεις που επιτίθενται στον αντίπαλό σας, σας προστατεύουν από επερχόμενες επιθέσεις ή διαταράσσουν τη ροή της μάχης.

Το Mortal Kombat 1 μοιάζει σημαντικά πιο γρήγορο και πιο ελεύθερο από το Mortal Kombat 11. Υπάρχουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες για να συνθέσετε τη δική σας επιθετική προσέγγιση και να δημιουργήσετε συνδυασμούς κινήσεων, καθώς τα air combos και άλλοι μηχανισμοί που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη δράση να μοιάζει πιο ρευστή επιστρέφουν στο παιχνίδι. Ορισμένα στοιχεία από το Mortal Kombat 11 έχουν αφαιρεθεί ή απλοποιηθεί, όπως το ότι οι επιθετικοί και αμυντικοί μετρητές του παιχνιδιού είναι πλέον σε μια ενιαία μπάρα. Τα Fatal Blows επιστρέφουν, αλλά δεν είναι τόσο ισχυρά και αποφεύγονται ευκολότερα.

Όταν το πρώτο Mortal Kombat έκανε το ντεμπούτο του πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, η σειρά έγινε γρήγορα γνωστή για το αίμα και τη βία που το χαρακτήριζαν. Αυτό εξακολουθεί να είναι χαρακτηριστικό και του Mortal Kombat 1 με τα Fatal Blows, τα Brutalities και, φυσικά, τα Fatalities του.

Το κύριο ρόστερ αποτελείται από διάφορα αγαπημένα μέλη του franchise, πολλά από τα οποία προσφέρουν μοναδικά στυλ και τακτικές. Ναι, δεν υπάρχουν εντελώς νέοι χαρακτήρες σε αυτό το παιχνίδι, αλλά πολλοί έχουν αλλάξει τόσο πολύ που μοιάζουν καινούργιοι. Ακόμα μαχητές όπως ο Liu Kang, ο Sub-Zero και ο Raiden έχουν ανανεώσει σημαντικά τις κινήσεις τους. Οι αλλαγές μπορεί να σας προβληματίσουν λίγο στην αρχή, αλλά οι όποιες ανησυχίες σας θα διαλυθούν όταν συνειδητοποιήσετε πόσο καλά είναι να παίζετε σχεδόν με όλους. Παραδοσιακά, υπήρχε ένα αρκετά μεγάλο χάσμα μεταξύ των κορυφαίων, μέτριων ή των κακών μαχητών στα παιχνίδια της NetherRealm, αλλά αυτή τη φορά, σχεδόν κάθε χαρακτήρας μοιάζει να είναι αρκετά ανταγωνιστικός.

Φωτορεαλιστικά γραφικά

Το Mortal Kombat 1 εντυπωσιάζει με τα γραφικά του του, προσφέροντας μια υψηλού επιπέδου οπτική αναπαράσταση σε ολόκληρο το παιχνίδι. Τα μοντέλα των χαρακτήρων και ο σχεδιασμός των κοστουμιών τους είναι φανταστικός και εντυπωσιακός στο μάτι.  Οι πίστες της μάχης είναι γεμάτες λεπτομέρειες και η εντυπωσιακή τεχνολογία animation προσώπου από το MK11 και άλλους πρόσφατους τίτλους της NetherRealm έχει φτάσει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Διατηρώντας την προσπάθεια να παραμείνει πιστό στις ρίζες του, το soundtrack του MK1 συνδυάζει συναρπαστική, μοντέρνα μουσική με ένα άγγιγμα από τις beat-heavy, techno επιρροές της αρχικής τριλογίας.

Αξίζει να το αγοράσω; 

Καμιά φορά οι επανεκκινήσεις σειρών οι οποίες έχουν τόσο μεγάλη διάρκεια στο χρόνο όσο το Mortal Kombat 1, ανανεώνουν την σειρά και την προχωράνε βήματα μπροστά. Αυτό συμβαίνει και με το παιχνίδι της NetherRealm, που μας προσφέρει ίσως το πιο απολαυστικό στο μάτι και στο gameplay παιχνίδι της σειράς.

Recommended

Για το review του παιχνιδιού μας παραχωρήθηκε review code από την εταιρεία διανομής του, CD Media. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Στην έκθεση κερδών της Take-Two για το τέταρτο τρίμηνο του 2024, η εταιρεία δήλωσε πότε οι παίκτες μπορούν να περιμένουν την επόμενη προσθήκη στη...

Νεα

Η OpenAI υπέγραψε συμφωνία για πρόσβαση σε περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο από το API δεδομένων του Reddit, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να αναδεικνύει...

Νεα

Ο Jez Corden από το Windows Central ισχυρίστηκε ότι περισσότεροι τίτλοι του Xbox βρίσκονται υπό ανάπτυξη για το PlayStation. Σύμφωνα με τον Jez Corden,...

Νεα

Η Sony ανακοίνωσε ότι το Red Dead Redemption 2 και άλλα 12 παιχνίδια θα ενταχθούν στον κατάλογο παιχνιδιών του PlayStation Plus αυτόν τον μήνα....