Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

Indie Developers@Xplay GR: Archangel Martian Orbit

Όπως καλά γνωρίζετε από την πρώτη μέρα που βρεθήκαμε online στηρίζουμε όλες τις ελληνικές indie δημιουργίες.

Το κάναμε αρχικά με το Tulpa αλλά και πολύ πρόσφατα με το Bacon Man. Σήμερα σειρά παίρνει το εντυπωσιακό Archangel: Martian Orbit.
Tο παιχνίδι είναι ένα συνεργατικό project που δημιουργήθηκε από δύο developers. Αυτοί είναι οι Dmitry Baklanov (Born3D), Ρωσικής καταγωγής που διαμένει στο Ισραήλ και τον Γιώργο Καζαμία (Gameness Monster) από την Ελλάδα. 
Αρχικά, ο Dmitry συνέλαβε την ιδέα για ένα παιχνίδι point-n-click adventure στο διάστημα, και στην συνέχεια το τοποθέτησε σε ένα εναλλακτικό χρονικό πλαίσιο. Σε αυτόν τον εναλλακτικό χρόνο, το Ρωσικό διαστημικό πρόγραμμα έχει ακολουθήσει διαφορετική πορεία και η σύγκρουση του ψυχρού πολέμου έχει μεταφερθεί στο διάστημα. 
Μετά το σχεδιασμό του παιχνιδιού ξεκίνησε η δημιουργία των απαραιτήτων assets (3d models, videos, κτλ) και με την ολοκλήρωση τους έπρεπε να βρεθεί κάποιος που θα συνέθετε το σύνολο αυτό σε ένα χειροπιαστό παιχνίδι. Σε αυτό το σημείο κάνει την εμφάνισή του ο Γιώργος.
Ο Γιώργος παρέλαβε όλο το υλικό που είχε προετοιμάσει ο Dmitry και δημιούργησε με την χρήση της μηχανής Unity3D την πρώτη έκδοση του παιχνιδιού για Android. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε για το Android στις 10 Απριλίου 2014 και σε λιγότερο από 1,5 μήνες ξεπέρασε τα 20000 downloads. 
Στη συνέχεια, σειρά είχε το windows phone 8 όπου κυκλοφόρησε πριν 2 εβδομάδες περίπου. Επόμενο στην σειρά είναι το iOS. Λόγω τεχνικών θεμάτων, καθυστέρησε η μεταφορά του παιχνιδιού σε αυτή την πλατφόρμα αλλά είναι στα άμεσα σχέδια της ομάδας. 
To παιχνίδι ξεχωρίζει για τα εντυπωσιακά γραφικά του και το φουτουριστικό περιβάλλον του, παρότι πρόκειται για mobile game. Εμείς το δοκιμάσαμε και αν σας αρέσουν τα adventure games θα σας ικανοποιήσει πλήρως. Αυτό που πάντως παρατηρήσαμε και προτείναμε στους δημιουργούς του είναι η εισαγωγή ενός αρχικού tutorial, αφού θα δυσκολευτείτε μέχρι να μάθετε το παιχνίδι και για να το κατανοήσετε θα σας πάρει αρκετό χρόνο!
Μπορείτε να κατεβάσετε το Archangel Martian Orbit για Android από το παρακάτω link:
και για Windows Phone
Eπίσημο site παιχνιδιού: http://archangelgame.net/

Facebook Page παιχνιδιού: https://www.facebook.com/pages/Archangel/126234564219076

Born3d: http://www.born3d.net/

Gameness Monster: http://www.gamenessmonster.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Η Rare κυκλοφόρησε την κλειστή beta του Sea of Thieves στο PlayStation 5. Η beta θα διαρκέσει έως τις 15 Απριλίου και είναι διαθέσιμη...

Νεα

Η Warhorse Studios, η εταιρεία ανάπτυξης του Kingdom Come: Deliverance,  θα αποκαλύψει ένα νέο παιχνίδι την επόμενη εβδομάδα. Σε μια ανάρτηση στο X, ο...

Νεα

Ο διευθυντής και εκτελεστικός παραγωγός της Bethesda Game Studios, Todd Howard, μίλησε για τις πιθανότητες μιας τηλεοπτικής σειράς βασισμένης στο The Elder Scrolls μετά...

Νεα

Μια αναφορά υποστηρίζει ότι το franchise Dead Space βρίσκεται σε αναμονή, αφού οι πωλήσεις του πιο πρόσφατου παιχνιδιού δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της EA....