Connect with us

Τι ψάχνεις;

Νεα

Η Microsoft κέρδισε τη μάχη με την FTC για την εξαγορά της Activision Blizzard

Εγκρίθηκε η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft στις Ηνωμένες Πολιτείες αφού η εταιρεία κέρδισε τη δικαστική της μάχη με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC).

Την Τρίτη, η δικαστής Jacqueline Scott Corley του Περιφερειακού Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια απέρριψε την πρόταση της FTC για την έκδοση προκαταρκτικής διαταγής.

Αν είχε χορηγηθεί, η διαταγή θα είχε εμποδίσει την ολοκλήρωση της συμφωνίας των 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως ότου το εσωτερικό δικαστήριο της ρυθμιστικής αρχής των ΗΠΑ είχε την ευκαιρία να αποφανθεί εάν η συγχώνευση θα έπληττε τον ανταγωνισμό στη βιομηχανία παιχνιδιών.

Η απόφαση της Corley κατέληγε: «Η εξαγορά της Activision από τη Microsoft έχει περιγραφεί ως η μεγαλύτερη στην ιστορία της τεχνολογίας. Αξίζει τον έλεγχο. Αυτός ο έλεγχος απέδωσε καρπούς: Η Microsoft έχει δεσμευτεί εγγράφως, δημόσια και δικαστικά να διατηρήσει το Call of Duty στο PlayStation για 10 χρόνια σε ισοτιμία με το Xbox. Έκανε συμφωνία με τη Nintendo να φέρει το Call of Duty στο Switch. Και συνήψε αρκετές συμφωνίες για να μεταφέρει για πρώτη φορά το περιεχόμενο της Activision σε πολλές υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών cloud.»

«Η ευθύνη αυτού του Δικαστηρίου σε αυτή την υπόθεση είναι περιορισμένη. Αποφασίζει εάν, παρά αυτές τις τρέχουσες συνθήκες, η συγχώνευση θα πρέπει να σταματήσει ίσως ακόμη και να τερματιστεί εν αναμονή της επίλυσης της διοικητικής δράσης της FTC. Για τους λόγους που εξηγήθηκαν, το Δικαστήριο διαπιστώνει ότι η FTC δεν έχει δείξει ότι είναι πιθανό να υπερισχύσει έναντι του ισχυρισμού της, ότι αυτή η συγκεκριμένη κάθετη συγχώνευση στον συγκεκριμένο κλάδο ενδέχεται να μειώσει σημαντικά τον ανταγωνισμό. Αντίθετα, τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν μεγαλύτερη πρόσβαση των καταναλωτών στο Call of Duty και σε άλλο περιεχόμενο της Activision. Επομένως, η πρόταση για την έκδοση προδικαστικής διαταγής ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ.»

Απαντώντας στην είδηση, ο πρόεδρος της Microsoft Brad Smith είπε: «Είμαστε ευγνώμονες στο Δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο για αυτή τη γρήγορη και εμπεριστατωμένη απόφαση και ελπίζουμε ότι άλλες δικαιοδοσίες θα συνεχίσουν να εργάζονται για την έγκαιρη επίλυση. Όπως έχουμε αποδείξει με συνέπεια σε όλη αυτή τη διαδικασία, δεσμευόμαστε να εργαστούμε δημιουργικά και συλλογικά για να αντιμετωπίσουμε ρυθμιστικά προβλήματα..»

«Είμαστε ευγνώμονες στο δικαστήριο που αποφάσισε γρήγορα υπέρ μας», δήλωσε ο επικεφαλής παιχνιδιών της Microsoft, Phil Spencer. «Τα στοιχεία έδειξαν ότι η συμφωνία της Activision Blizzard είναι καλή για τη βιομηχανία και οι ισχυρισμοί της FTC σχετικά με την εναλλαγή κονσόλας, τις συνδρομητικές υπηρεσίες πολλών παιχνιδιών και το cloud δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα της αγοράς  παιχνιδιών..»

Διαβάστε επίσης:  Το Summer Game Fest επιβεβαίωσε ένα line-up με περισσότερους από 55 συνεργάτες

«Από τότε που ανακοινώσαμε για πρώτη φορά αυτήν τη συμφωνία, η δέσμευσή μας να φέρουμε περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερα άτομα σε περισσότερες συσκευές έχει αυξηθεί. Έχουμε υπογράψει πολλές συμφωνίες για να κάνουμε τα παιχνίδια της Activision Blizzard, τα παιχνίδια Xbox first party και το Game Pass όλα διαθέσιμα σε περισσότερους παίκτες από ό,τι είναι σήμερα..»

«Γνωρίζουμε ότι οι παίκτες σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν στενά αυτήν την υπόθεση και είμαι περήφανος για τις προσπάθειές μας να επεκτείνουμε την πρόσβαση και τις επιλογές των παικτών σε αυτό το ταξίδι.»

Εν αναμονή του αποτελέσματος μιας πιθανής προσφυγής από την FTC, η απόφαση αφαιρεί ένα από τα τελευταία σημαντικά εμπόδια που εμποδίζουν την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft τον Μάιο.

Η απόφαση ήρθε λίγο αφότου η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να μπλοκάρει τη συμφωνία, η οποία ισχυρίστηκε ότι θα εμπόδιζε την εξαγορά να πραγματοποιηθεί παγκοσμίως.

Η προσφυγή της Microsoft κατά της απόφασης της βρετανικής εποπτικής αρχής έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί σε δικαστική υπόθεση που αρχίζει στις 28 Ιουλίου.

Από την πλευρά της, η Microsoft θέλει να προσπαθήσει να προωθήσει τη συμφωνία πριν από τη λήξη της τρέχουσας συμφωνίας συγχώνευσης στις 18 Ιουλίου, μετά την οποία η Activision Blizzard θα μπορούσε να αποχωρήσει με τέλος τερματισμού 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων εάν δεν συμφωνηθεί επέκταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Στην έκθεση κερδών της Take-Two για το τέταρτο τρίμηνο του 2024, η εταιρεία δήλωσε πότε οι παίκτες μπορούν να περιμένουν την επόμενη προσθήκη στη...

Νεα

Η OpenAI υπέγραψε συμφωνία για πρόσβαση σε περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο από το API δεδομένων του Reddit, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να αναδεικνύει...

Νεα

Η Sony ανακοίνωσε ότι το Red Dead Redemption 2 και άλλα 12 παιχνίδια θα ενταχθούν στον κατάλογο παιχνιδιών του PlayStation Plus αυτόν τον μήνα....

Νεα

Ο Jez Corden από το Windows Central ισχυρίστηκε ότι περισσότεροι τίτλοι του Xbox βρίσκονται υπό ανάπτυξη για το PlayStation. Σύμφωνα με τον Jez Corden,...