Η Sony κατοχύρωσε μία πατέντα για μια «αναδυόμενη πλατφόρμα εντός παιχνιδιού» η οποία υποτίθεται πώς θα προτείνει στους παίκτες συμβουλές, στρατηγικές και αντικείμενα προς αγορά με βάση την κατάστασή τους και της προόδου τους στο παιχνίδι.
Η πατέντα απαριθμεί διάφορες μεθόδους στους τρόπους λειτουργίας της για παράδειγμα μερικές εκδόσεις παραπέμπουν τα δεδομένα παιχνιδιού του παίκτη με άλλους χρήστες που έχουν ολοκληρώσει την ίδια αποστολή, ενώ άλλη έκδοση στέλνει αίτημα πρόσβασης σε ένα ψηφιακό κατάστημα το οποίο επιτρέπει στον παίκτη να επιλέξει τους πόρους που θέλει να χρησιμοποιήσει ενώ παίζει.
Όπως σημειώνει το All Gamers, αυτή η πατέντα μπορεί να οδηγήσει τους παίκτες ως προς τα microtransactions ενώ παίζουν.
Με βάση τα αρχεία που συμπεριλαμβάνονται με την πατέντα μπορεί να περιλαμβάνει pop-ups κατά την διάρκεια του gameplay το οποίο θα παρουσιάζει και θα οδηγεί τους παίκτες σε αυτούς τους «πόρους». Σύμφωνα με την πατέντα, αυτοί οι πόροι μπορεί να είναι επιπρόσθετο περιεχόμενο για κατέβασμα (DLC), άλλα πρόσθετα, αναβαθμίσεις, αντικείμενα, συμβουλές, στρατηγικές, κοινόχρηστα δεδομένα και τα λοιπά.
Μία φωτογραφία της πατέντας παρουσιάζει ένα σχέδιο του Kratos με τον Atreus να συναντούν το Jormungandr στο God of War (2018). Ένα μεγάλο κουτί στο κάτω μέρος της οθόνης παρουσιάζει τον Kratos με το κείμενο να γράφει «Επίλεξε τον πόρο E. Με βάση τις εξομοιώσεις μας, θα έχεις 90% πιθανότητα να σκοτώσεις τον Boss X στην πρώτη σου προσπάθεια».
Η ορολογία αυτή προτείνει πώς η πλατφόρμα θα προσφέρει pop-ups συμβουλές ή και διαφημιστικά για microtransactions κατά την διάρκεια των cutscenes για single-player παιχνίδια ακόμη και την πρώτη φορά που θα τις παρακολουθήσει κάποιος.
Μπορείτε να διαβάσετε την πατέντα με όλα τα συνοδευόμενα αρχεία στο Patentscope αν ενδιαφέρεστε να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες.
Αξίζει να σημειωθεί, πώς αυτή η πατέντα είναι κατοχυρωμένη, αλλά μπορεί να μην υλοποιηθεί ποτέ στην πραγματικότητα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Sony κατοχύρωσε πατέντες σχετικά με την διαφήμιση για τις συσκευές της. Το 2012 κατοχύρωσε πλάνα για διαφημίσεις όπου υποτίθεται ότι ο χρήστης έπρεπε να σηκωθεί και να φωνάξει την μάρκα του διαφημιζόμενου για να κλείσει την διαφήμιση.