Connect with us

Τι ψάχνεις;

Νεα

Έξι στούντιο δήλωσαν υπέρ της εξαγοράς της Activision από τη Microsoft

microsoft activision blizzard

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) δημοσίευσε τις απόψεις έξι στούντιο ανάπτυξης που όλα πιστεύουν ότι η προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft πρέπει να προχωρήσει.

Μόνο ένα από τα έξι στούντιο που έδωσαν απαντήσεις κατονομάστηκε : Πρόκειται για τη 4J Studios, από την Σκωτία που είναι υπεύθυνο για τις εκδόσεις κονσόλας του Minecraft.

Ο πρόεδρος και συνιδρυτής της 4J, Chris van der Kuyl, σημείωσε ότι το στούντιο βρισκόταν στη μοναδική θέση να εργάζεται όχι μόνο ως συνεργάτης της Microsoft, αλλά και ως συνεργάτης της Mojang, πριν εξαγοραστεί από τη Microsoft.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η οποία διήρκεσε αρκετά χρόνια, η Microsoft τίμησε κάθε στοιχείο των συμφωνιών που κληρονόμησε και επίσης επέκτεινε σημαντικά τη σχέση μας για να καλύψει νέες μορφές, όπως το Nintendo Switch, καθώς και πολλές άλλες βελτιώσεις περιεχομένου», δήλωσε ο van der Kuyl.

Το δεύτερο στούντιο, το οποίο παραμένει ανώνυμο, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι τα γούστα και οι προτιμήσεις των καταναλωτών στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα παιχνιδιών και μια μεγάλη ποικιλία ειδών και πλατφορμών»

«Ως εκ τούτου, δεν πιστεύουμε ότι οποιοσδήποτε τίτλος μπορεί να θεωρηθεί “must have” στην αγορά της διαδραστικής ψυχαγωγίας. Στο πλαίσιο αυτής της δυναμικής, και λαμβάνοντας υπόψη τη δηλωμένη δέσμευση της Microsoft να κάνει ορισμένα παιχνίδια διαθέσιμα σε όλες τις πλατφόρμες, δεν πιστεύουμε ότι η προτεινόμενη συναλλαγή θα επηρεάσει αρνητικά τους καταναλωτές».

Η τρίτη απάντηση ήρθε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ενός indie προγραμματιστή που «έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους από τους κορυφαίους εκδότες παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των Sony, Microsoft και Activision».

Ισχυρίστηκε ότι η Microsoft τηρούσε πάντα τις συμβάσεις και τις υποχρεώσεις της στα 25 χρόνια που συναλλάσσονταν με την εταιρεία και σημείωσαν ότι η κινεζική εταιρεία Tencent ήταν ήδη επενδυτής στην Activision.

«Εάν η Microsoft εμποδίζεται να εξαγοράσει την Activision, θα εξυπηρετούνταν καλύτερα οι καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου εάν εξαγοράζονταν από την Tencent;» ρώτησε, υπονοώντας ότι η Tencent θα υπόκειται λιγότερο σε δυτικούς κανονισμούς εάν προσπαθήσει να αποκτήσει τον εκδότη.

Η τέταρτη ανώνυμη απάντηση προήλθε από «έναν προγραμματιστή και έναν εκδότη τίτλων AAA των οποίων τα παιχνίδια διανέμονται σε όλες τις μεγάλες κονσόλες», ο οποίος δήλωσε ότι είναι «δύσκολο να προβλεφθούν [τα] ακριβή αποτελέσματα» της εξαγοράς λόγω της πολυπλοκότητας της κατάστασης .

Διαβάστε επίσης:  Το Elden Ring φτάνει τους 600.000 παίκτες στο Steam

«Δεν αναμένουμε, ωστόσο, κανένα σημαντικό αντίκτυπο της εξαγοράς στην εταιρεία μας ούτε της διανομής των δικών μας προϊόντων», ανέφερε, προσθέτοντας: «Ειδικότερα, δεν αναμένουμε ότι η εξαγορά θα θέσει κινδύνους για τη διανομή των δικών μας παιχνιδιών στο Xbox ή σε άλλες κονσόλες.»

Η πέμπτη απάντηση ήρθε από μια εταιρεία που ισχυρίζεται ότι κυκλοφορεί παιχνίδια σε διάφορες πλατφόρμες, όπως το Xbox και το PlayStation. «Στο PlayStation, διαπιστώσαμε ότι οι πωλήσεις μας αυξάνονται με τον ίδιο ρυθμό με κάθε κυκλοφορία», ισχυρίστηκε.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι, παρά το γεγονός ότι το PlayStation έχει τη μερίδα του λέοντος στους αριθμούς παικτών και στις πωλήσεις κονσολών, αυτό το μερίδιο παρέχεται κυρίως σε μεγαλύτερους τίτλους από τεράστιες ετικέτες εκδόσεων ή/και προγραμματιστές και εκδότες που είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν πολλά χρήματα σχετικά με το επί πληρωμή μάρκετινγκ στην κονσόλα PlayStation.

«Στο Xbox, το αντίθετο έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν πολυάριθμοι τρόποι με τους οποίους οι παίκτες βρίσκουν το παιχνίδι σας στο Xbox, μεταξύ άλλων σε ειδικές ενότητες στο κατάστημα και μέσω της υπηρεσίας Xbox Game Pass.»

«Ως αποτέλεσμα, διαπιστώσαμε ότι, παρά το γεγονός ότι το Xbox έχει πολύ μικρότερους αριθμούς παικτών και πωλήσεις κονσόλας από το PlayStation, τα παιχνίδια μας πωλούνται εξίσου καλά στο Xbox, καθώς περισσότεροι παίκτες βρίσκουν τα παιχνίδια μας εκεί».

Κατέληξε: «Η εξαγορά δεν θα κάνει ξαφνικά το Xbox την κυρίαρχη πλατφόρμα. Είναι πολύ πιο πιθανό ότι μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία πιο ισότιμων όρων ανταγωνισμού μεταξύ του Xbox και του PlayStation, κάτι που, αυτή τη στιγμή, είναι εξαιρετικά απαραίτητο.»

«Το PlayStation χρειάζεται καλύτερο ανταγωνισμό, για να αναγκάσει την πλατφόρμα να αναβαθμίσει το παιχνίδι της, και αυτό σίγουρα θα βοηθήσει να γίνει αυτό.»

Η τελική ανώνυμη απάντηση είπε ότι «ειλικρινά βρήκε τα επιχειρήματα κατά αυτής της εξαγοράς ελαφρώς υπερβολικά και δυσανάλογα».

«Ανησυχούμε ότι ο πραγματικός ανταγωνισμός και οι πιο καινοτόμες πρωτοβουλίες φιλικές προς τον καταναλωτή θα μπορούσαν δυνητικά να παρεμποδιστούν μπλοκάροντας αυτό, από πιθανούς ηγέτες/ανταγωνιστές της αγοράς, οι οποίοι μπορεί να μην είναι έτοιμοι ή να πιστεύουν σε μια διαφορετική στρατηγική ή απλώς να μην αναγκάζονται να αλλάξουν την κατάστασή τους quo στην αγορά», έγραψε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Σύμφωνα με ένα νέο αρχείο που εντοπίστηκε στην Bankier, η CI Games εργάζεται πάνω σε ένα sequel για το Lords of the Fallen, το...

Νεα

Το 2022, η πρώτη ταινία Uncharted έκανε παγκόσμια πρεμιέρα, με τον Tom Holland στον ρόλο του Nathan Drake. Ήταν μια εμπορική επιτυχία, που έφερε...

Νεα

Το Star Wars: The Acolyte οδηγεί το θρυλικό διαστημικό σύμπαν φαντασίας σε νέα κατεύθυνση, προσφέροντας το πρώτο ποπ τραγούδι του franchise για το τέλος...

Νεα

Η Paradox Interactive ακύρωσε το αντίπαλο παιχνίδι των Sims, το Life By You, λίγες εβδομάδες μετά την επ’ αόριστον καθυστέρηση του παιχνιδιού. Ο αναπληρωτής...