Connect with us

Τι ψάχνεις;

Reviews

Elden Ring Review

elden ring review

Μέχρι σήμερα τα παιχνίδια της From Software χαρακτηρίζονταν κυρίως από την δυσκολία τους, έχοντας πάντως δημιουργήσει ένα αρκετά μεγάλο, φανατικό κοινό. Αυτός ο χαρακτηρισμός μάλλον αδικεί την ιστορία και ίσως και την ποιότητα του κάθε παιχνιδιού, είτε αυτό ήταν της σειράς Dark Souls, είτε ήταν το Sekiro, είτε το αποκλειστικό του PlayStation Bloodborne.

Το Elden Ring αποτελεί την πρώτη προσπάθεια της From και του Miyazaki να φέρουν την Soulsborne ( όπως λέγεται) φόρμουλα σε έναν ανοιχτό κόσμο. Και το αποτέλεσμα συναρπάζει.

Elden Ring review 2

Η σύνθεση επιτυχημένων κομματιών

Μια δεκαετία παιχνιδιών δημιουργούν το κάδρο του Elden Ring. Το gameplay που απαιτεί τακτική, σταθερότητα, ψυχραιμία όπως το είδαμε στη σειρά Dark Souls, διανθισμένο με την ταχύτητα του Bloodborne και τον ρυθμό του Sekiro,  δίνουν στο Elden Ring τον δικό του χαρακτήρα.

Οι επιλογές που θα προσεγγίσετε το παιχνίδι είναι πολλές, και φανερώνονται απευθείας από την στιγμή που θα επιλέξετε το αρχικό σας build. Κλασσικά builds με strength για να αντέχετε περισσότερο στην μάχη; Υπάρχουν. Νέα builds που βασίζονται στην ταχύτητα; Μπορείτε να το φτιάξετε. Μάγοι; Και αυτοί μέσα. Το Elden Ring σας δίνει μια μεγάλη ποικιλία από μηχανισμούς και δυνατότητες για να βιώσετε εσείς με τον τρόπο που θέλετε ολόκληρη την εμπειρία του.

Ένας κόσμος για να ανακαλύψεις 

Είναι προφανές ότι η From Software δεν έφταξε έναν ανοιχτό κόσμο, για να δώσει μια απλή ψευδαίσθηση ελευθερίας. Εδώ ο κόσμος του παιχνιδιού είναι ζωντανός, είναι σκληρός, είναι αδυσώπητος. Ένα λάθος μονοπάτι, μπορεί να σας οδηγήσει είτε σε έναν ακαριαίο θάνατο από ένα boss, είτε σε μια μεγάλη ανακάλυψη, σε κάποιο treasure chest, με κάτι πάρα πολύ χρήσιμο για το ταξίδι σας.

Στο Elden Ring η ανακάλυψη του κόσμου του και των μυστικών που αυτός κρύβει, θα μπορούσε να είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι από μόνο του.

Elden Ring review (3)

Δύσκολο αλλά προσβάσιμο

Προφανώς, το Elden Ring δεν είναι ένα εύκολο παιχνίδι, ούτε συγχωρεί τα λάθη. Στο τέλος τέλος, δεν χρειάζεται κάθε εχθρό που βλέπεις μπροστά σου να τον παλέψεις.

Το “You Died” είναι σίγουρο ότι θα το δείτε πολλές φορές στην οθόνη σας, όμως στην πραγματικότητα δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει. Υπάρχουν μηχανισμοί για να ξεπεράσετε και το πιο δύσκολο εμπόδιο: co op με άλλους παίχτες, Spirit summons, είναι όλα εκεί για να σας βοηθήσουν.

Είναι αυτή η ισορροπία ανάμεσα στην αποτυχία και την επιτυχία που κάνει κάθε μάχη μοναδική.

elden ring

Γραφικά – Ήχος

Ένας διαστρεβλωμένος μαγικός κόσμος που περιλαμβάνει διαφορετικές τοποθεσίες έτοιμες για να σας υποδεχτούν, τις περισσότερες φορές χωρίς τις καλύτερες προθέσεις, διαμορφώνουν το σκηνικό του Elden Ring.

Στο κομμάτι του ήχου τα ορχηστρικά κομμάτια που συνοδεύουν τα boss fights θα σας συναρπάσουν και ανεβάζουν κάθε στιγμή την ένταση της μάχης.

Αξίζει να το αγοράσω; 

To Elden Ring έχει όλα εκείνα τα στοιχεία μιας εμπειρίας που δύσκολα μπορείς να ξεχάσεις: επικές μάχες, μοναδική ιστορία και έναν κόσμο συναρπαστικό που σε καλεί να τον δαμάσεις.

Το ταξίδι σου εδώ,  το διαμορφώνεις εσύ, και φτάνοντας στο τέλος, δεν θα είναι απλά μια ολοκλήρωση, αλλά ένα κατόρθωμα.

 

Essential

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Στην έκθεση κερδών της Take-Two για το τέταρτο τρίμηνο του 2024, η εταιρεία δήλωσε πότε οι παίκτες μπορούν να περιμένουν την επόμενη προσθήκη στη...

Νεα

Η OpenAI υπέγραψε συμφωνία για πρόσβαση σε περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο από το API δεδομένων του Reddit, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να αναδεικνύει...

Νεα

Ο Jez Corden από το Windows Central ισχυρίστηκε ότι περισσότεροι τίτλοι του Xbox βρίσκονται υπό ανάπτυξη για το PlayStation. Σύμφωνα με τον Jez Corden,...

Νεα

Η Sony ανακοίνωσε ότι το Red Dead Redemption 2 και άλλα 12 παιχνίδια θα ενταχθούν στον κατάλογο παιχνιδιών του PlayStation Plus αυτόν τον μήνα....