Connect with us

Τι ψάχνεις;

Reviews

EA Sports FC 24 Review

ea-sports-fc-24

Όλα τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου έχουν ξεκινήσει και μαζί οι μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οπότε δεν υπάρχει καλύτερο διάστημα για την κυκλοφορία του EA Sports FC 24, του πρώτου παιχνιδιού της EA Sports μετά το “διαζύγιο” με την FIFA, και κατ επέκταση την άδεια των παιχνιδιών FIFA.

Άλλαξε το όνομα όχι και η ουσία

Μπορεί το EA Sports FC 24 να έχει άλλη ονομασία αλλά ουσιαστικά βασίζεται και εξελίσσει την φόρμουλα της σειράς FIFA. Το gameplay του είναι ουσιαστικά η προσπάθεια εξέλιξης του FIFA 23. Μόλις πιάσετε το χειριστήριο στα χέρια σας θα αντιληφθείτε αμέσως τις βελτιώσεις: πάσες, σουτ, κίνηση παιχτών όλα μοιάζουν να είναι πιο ομαλά και πιο φυσικά προσπαθώντας να αναπαραστήσουν πιστά όσα βλέπουμε κατά την διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

Τα player styles σε συνδυασμό με την τεχνολογία HyperMotionV δίνουν ταυτότητα σε κάθε παίχτη, μεταφέροντας χαρακτηριστικές κινήσεις τους ή ιδιαίτερες δυνατότητες τους εντός παιχνιδιού.

Το θέμα όμως είναι ότι παρότι προσπαθεί πολύ, το EA Sports FC 24, διατηρεί και αρκετά από τα αρνητικά στοιχεία του FIFA 23. Έτσι λοιπόν οι παίχτες μοιάζουν ώρες ώρες να κάνουν πατινάζ, ενώ η άμυνα…

Από τότε που έγινε η μετάβαση στη χειροκίνητη άμυνα, η αμυντική πλευρά του παιχνιδιού έχει μετατραπεί σε ένα προβληματικό στοιχείο. Όχι μόνο οι συμπαίκτες σας που ελέγχονται από την A.I. είναι για άλλη μια φορά ας πούμε τουλάχιστον…”αδιάφοροι”, συμπεριλαμβανομένων και των τερματοφυλάκων, οι οποίοι δεν αντιδρούν σωστά στα σουτ στην κλειστή γωνία.

Διαβάστε επίσης:  Suicide Squad: Kill The Justice League Review

Περισσότερο βάθος από ποτέ

Εκεί που πραγματικά ξεχωρίζει το EA Sports FC 24 είναι το βάθος που δίνει σε κάθε του mode. Το career mode μπορεί επιφανειακά να είναι ίδιο, αλλά οι βελτιώσεις που έχουν γίνει στο τακτικό του βάθος, προσφέρουν μια νέα εμπειρία τουλάχιστον στο κομμάτι του management της ομάδας και των ποδοσφαιριστώ.

Ακόμα και τα Pro Clubs έχουν αναθεωρηθεί και βελτιωθεί προσθέτοντας απαραίτητα κομμάτια competitive, για όσους προτιμούν να δημιουργούν το δικό τους αστέρι του ποδοσφαίρου.

Προφανώς και το Ultimate Team παραμένει πιο γεμάτο από ποτέ. Είτε επιλέξετε να παίξετε στα offline modes του είτε να ανταγωνιστείτε στα online modes του, υπάρχουν ευκαιρίες για πακέτα και παίχτες ώστε να φτιάξετε την ομάδα των ονείρων σας. Η προσθήκη των γυναικών παιχτών είναι η μεγάλη διαφορά φέτος και η EA προσπαθεί να ισορροπήσει στις δύο πλευρές του αθλήματος με τις – όχι και τόσο ρεαλιστικές – μεικτές ομάδες ανδρών & γυναικών.

Αξίζει να το αγοράσω; 

Πατώντας πάνω στα χνάρια του FIFA 23, το EA Sports FC 24, αλλάζει όνομα αλλά όχι και τον χαρακτήρα του. Βελτιώσεις και προσθήκες υπάρχουν εδώ και εκεί σε όλα τα modes του, μαζί όμως και όσα δεν εντυπωσίασαν στο τελευταίο παιχνίδι με το παλιό του όνομα.

Όπως και να έχει όμως, θα είναι η πληρέστερη ποδοσφαιρική εμπειρία που μπορεί να απολαύσει κάποιος από ένα video game.

Recommended

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Η Team Ninja και το PlayStation κυκλοφόρησαν ένα νέο τρέιλερ του Rise of the Ronin που εξερευνά τα στυλ μάχης του παιχνιδιού. “Στο Rise...

Reviews

Ακολουθώντας μια διαφορετική διαδρομή στο σύμπαν των χαρακτήρων της DC, η Rocksteady φέρνει με το Suicide Squad: Kill The Justice League ως πρωταγωνιστές τους...

Νεα

Ο σκηνοθέτης των Elden Ring και Dark Souls, Hidetaka Miyazaki, είπε ότι υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα», να αναθέσει τον ρόλο του σκηνοθέτη σε μελλοντικά παιχνίδια...

Νεα

Ο Πρόεδρος της From Software, Hidetaka Miyazaki είπε ότι είναι «πολύ χαρούμενος» που βλέπει τους θαυμαστές να ζητούν ένα remake του Bloodborne. Οι θαυμαστές...