Connect with us

Τι ψάχνεις;

Reviews

Diablo IV Review

Diablo 4 Review

Μετά από περίπου 11 χρόνια από την αρχική κυκλοφορία του Diablo III ο διάδοχος του είναι εδώ. Το Diablo IV φιλοδοξεί να βελτιώσει και να εκσυγχρονίσει την φόρμουλα ενός από τα πιο επιτυχημένα ARPG και αυτή τη φορά η Lilith, η κόρη του Μίσους έρχεται στην κεντρική σκηνή.

Η Lilith επιστρέφει για εκδίκηση

Το Sanctuary, αυτή η ταλαιπωρημένη περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στην αιώνια διαμάχη μεταξύ καλού και κακού ακόμα μια φορά είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Εκεί που διαδραματίζονται όλα τα γεγονότα του παιχνιδιού. Είναι μια πραγματικά τεράστια περιοχή για να ανακαλύψετε γεμάτη κινδύνους και απρόοπτα. Και μέχρι να ολοκληρώσετε ένα συγκεκριμένο Act από το campaign, ετοιμαστείτε για αρκετό ποδαρόδρομο. Είναι κακό αυτό;

Μάλλον όχι, καθώς στο δρόμο σας θα βρείτε πολλά διαφορετικά ήδη εχθρών που θα προσφέρουν άφθονο XP και loot αλλά και τα World Events, τα οποία θα σας θέσουν κάποια objectives και ολοκληρώνοντας τα θα ανταμειφθείτε πλουσιοπάροχα. Γενικά στο Diablo IV πάντα θα έχετε κάτι να κάνετε. Είτε main quests, είτε side quests, είτε world events και προφανώς dungeons και cellars που σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε.

Τα main quests παρουσιάζουν την ιστορία της Lilith, η οποία διψάει για εκδίκηση. Χρησιμοποιεί ανθρώπους, εκμεταλλευόμενη τις φιλοδοξίες τους, τα πάθη τους, ή την οργή τους για να πετύχει το σκοπό της. Οι πλευρά του καλού και του Φωτός (Light) είναι διασπασμένη και ανάμεσα στους ακολούθους του Cathedral και σε διάφορες ομάδες, και σίγουρα καμιά ομάδα δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει τη νέα μεγάλη απειλή.

Η Blizzard έχει ετοιμάσει μια καταπληκτική ιστορία για τους παίχτες – παρότι η ιστορία δεν είναι το βασικό κομμάτι παιχνιδιών του είδους – που θα σας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον, ενώ το εντυπωσιακό και κινηματογραφικό voice acting σε συνδυασμό με την υπέροχη μουσική θα σας ενθουσιάσει.

Στο κυνήγι της δύναμης 

Όπως και στα προηγούμενα Diablo, και στο Diablo IV το gameplay loop είναι πάνω κάτω το ίδιο: δίνετε μάχες, αποκτάται καλύτερο εξοπλισμό για να δώσετε δυσκολότερες μάχες ώστε να αποκτήσετε καλύτερο εξοπλισμό και πάει λέγοντας..

Η συγκίνηση του Diablo IV έρχεται στην ολοένα και πιο συναρπαστική καταδίωξη αυτής της δύναμης, είτε πρόκειται για σπάνια πανοπλία, όπλο, κοσμήματα,  είτε για πιο δυνατά abilities, ώστε να εξοντώσεις δεκάδες εχθρούς όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα. Το παιχνίδι καταφέρνει να κάνει αυτό το κυνήγι δύναμης ελκυστικό, προκλητικό και ικανοποιητικό.

Diablo 4

Η πρόοδος έχει να κάνει λιγότερο με την αύξηση του αριθμού του level σας – οι εχθροί αυξάνουν το level τους μαζί με εσάς, επομένως σπάνια βρίσκεστε πάνω από ένα level υψηλότερα από αυτούς – και περισσότερο με την έξυπνη χρήση του καλύτερου εξοπλισμού με τα πιο χρήσιμα εφέ σε σχέση με τo class σας και το προσωπικό σας στυλ παιχνιδιού. Η ίδια φιλοσοφία ισχύει για τις ικανότητες στο skill tree. Μια από τις καλύτερες συμβουλές που μπορούμε να δώσουμε για το build του χαρακτήρας σας στο Diablo IV είναι να βρείτε αυτό που είναι το πιο διασκεδαστικό για εσάς αλλά και που να ταιριάζει καλύτερα με το προσωπικό στυλ παιχνιδιού σας. Φέρτε πρώτα το χαρακτήρα στα μέτρα σας και έπειτα ξεκινήστε την αναζήτηση του εξοπλισμού που θα δώσει την απαραίτητη ισορροπία στο build σας.

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος μονοπάτι: αν καταφέρετε να φέρετε τον χαρακτήρα στις δικές σας ανάγκες, τότε θα μπορείτε να ανταπεξέλθετε κάθε πρόκληση. Το loot είναι πλούσιο και τα buffs κάθε κομματιού της πανοπλίας ή των κοσμημάτων σας, αλλάζουν την δύναμη και την συμπεριφορά του χαρακτήρα σας. Αν τώρα δεν βρίσκεται τα buffs που αναζητάτε σε ένα νέο item μπορείτε πάντα να κάνετε upgrade αυτό που καλύπτει τις ανάγκες σας.

Υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα customization που βοηθά στο να ανταποκρίνεται ο εξοπλισμός στους στόχους που έχετε θέσει και η Blizzard το κάνει εύκολα κατανοητό κατά την διάρκεια του tutorial.

Diablo 4

Η απόλαυση της μάχης

Η μάχη είναι ιδιαίτερα απολαυστική και η διασκέδαση αυξάνεται πολύ περισσότερο μόλις αποκτήσετε αρκετά skill points και ξεκλειδώσετε ( ή αναβαθμίσετε) τα abilities σας.

Από ένα σημείο και μετά δεν θα χορταίνετε να βλέπετε αυτό τον τρελό “χορό καταστροφής” να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια σας. Σίγουρα όμως οι μάχες δεν είναι απλά button smashing. Το να διαχειριστείτε σωστά τα cooldowns ή τα resources είναι πολύ σημαντικό και πολλές φορές αυτό είναι η διαφορά ανάμεσα στην νίκη ή στην ήττα σε μια μάχη.

Και αφού ολοκληρώσετε το campaign και φτάσετε τα 50 lvl εκεί στην πραγματικότητα ξεκινάει το παιχνίδι. Helltides, Nightmare Dungeons και μια γενικά μια ακόμα πιο σκληρή πρόκληση σας περιμένει από το World Tier 3 και εκεί θα δοκιμάσετε την πραγματική δύναμη του χαρακτήρα σας. Φυσικά υπάρχει και το PvP στο Field of Hatred που προσφέρει Red Dust το οποίο χρησιμοποίεται για την αγορά αποκλειστικών αντικειμένων.

Μάλιστα, το περιεχόμενο δεν σταματά εδώ, αφού η Blizzard έχει υποσχεθεί ακόμα περισσότερο περιεχόμενο κάθε νέα season του παιχνιδιού, που θα διαρκεί περίπου 3 μήνες κάθε φορά με νέα quests, νέο loot και πολλά ακόμη.

Diablo 4 Review

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Diablo IV είναι η εξέλιξη και ο εκσυγχρονισμός όλων όσων έκαναν την σειρά πετυχημένη εδώ και 20 χρόνια. Η Blizzard προσφέρει μια επική εμπειρία παιχνιδιού για όλα τα στυλ παιχτών. Υπάρχουν τόσα να κάνεις και τόσα να δεις, που δύσκολα μπορείς να μετανιώσεις την αγορά του, είτε είσαι fan της σειράς, είτε νεοεισερχόμενος στον κόσμο του Diablo.

Recommended

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Η Nintendo φέρεται να επιβεβαίωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην Gamescom 2024. Σε δήλωση που εξέδωσε στο γερμανικό μέσο Games Wirtschaft, εκπρόσωπος της εταιρείας...

Νεα

Η Microsoft λέει ότι αρχίζει να δοκιμάζει διαφημίσεις μέσα στο μενού Έναρξη στα Windows 11. Η εταιρεία του λογισμικού θα χρησιμοποιήσει την ενότητα Recommended...

Νεα

Ένας modder μετέτρεψε την κονσόλα PS1 σε φορητή συσκευή που λειτουργεί. Ο modder YveltalGriffin από τη Φλόριντα μοιράστηκε τη δημιουργία του στο BitBuilt, ένα...

Νεα

Το TikTok άρχισε να διαθέτει τον αντίπαλο του Instagram, το TikTok Notes, σε επιλεγμένους χρήστες Android και iOS “για λήψη και περιορισμένες δοκιμές στην...