Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

Diablo III: Ultimate Evil Edition Review

Η νέα Edition του Diablo III έρχεται σε next-gen αλλά επαναφέρει το παιχνίδι και στις current-gen κονσόλες με μια δύσκολη αποστολή: να συνεχίσει την σπουδαία παράδοση του παιχνιδιού. Θα τα καταφέρει;


Η μετάβαση στη νέα γενιά 

Στο Ultimate Evil Edition περιλαμβάνεται το αρχικό Diablo III και το expansion Reaper of Souls, συμπεριλαμβανομένου του ατελείωτου Adventure Mode.

Eυτυχώς, όσοι είχατε το Diablo III σε προηγούμενης γενιάς κονσόλες έχετε τη δυνατότητα να μεταφέρετε τον χαρακτήρα σας στο νέο παιχνίδι χωρίς να χρειάζεται να «δαπανήσετε» εκ νέου «εργατοώρες».

Η κίνηση γίνεται τώρα από το αριστερό αναλογικό μοχλό και οι διάφορες επιθέσεις των χαρακτήρων γίνονται από διαφορετικά buttons και triggers. Τα menus έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να κάνουν την πλοήγηση σε αυτά «παιχνιδάκι». Μάλιστα οι χρήστες του PS4 έχουν την επιπλέον επιλογή να περιηγηθούν στα menus χρησιμοποιώντας το Touchpad του DualShock 4, χωρίς πάντως η επιλογή αυτή να είναι ιδανική.

Σε γενικές γραμμές πάντως η Blizzard έχει κάνει φοβερή δουλειά στο θέμα του χειρισμού και δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου ούτε θα νιώσετε μειονεκτικά σε σχέση με την PC version του παιχνιδιού.

Η ιστορία δεν έχει σημασία

Η ιστορία παραμένει απαράλλακτη σε σχέση  με το original παιχνίδι και το expansion του. Αλλά στην πραγματικότητα το story δεν έχει σημασία στο Diablo III. Όλη η ουσία είναι στο να σκοτώνεις πράγματα και να αγωνιάς για το τι νέο gear θα αποκτήσεις για να σκοτώσεις περισσότερα και μεγαλύτερα πράγματα.

Μετά από μια ώρα παιχνιδιού θα είναι εμφανή τα σημάδια της εξέλιξης σας σε σχέση με την  δύναμη του χαρακτήρα σας, αλλά ακόμα και μετά από πολλές ώρες παιχνιδιού θα βρεθείτε να ψάχνετε τρόπους να γίνετε ακόμα πιο δυνατοί.

Μεγαλύτερη απόλαυση με φίλους


Το Diablo III υποστηρίζει co-op μέχρι τέσσερις παίχτες, είτε online είτε offline, που είναι κάτι μοναδικό αν σκεφτείτε ότι πολλοί developers δεν περιλαμβάνουν σχεδόν καθόλου offline co-op!

Εκτός από αυτό το Ultimate Evil φέρνει μερικές social προσθήκες, όπως ένα in-game mail system για να δωρίσετε loot στους φίλους σας, αλλά και το nemesis system που επιτρέπει σε ένα τέρας που σκοτώνει κάποιον από την λίστα φίλων σας ,να δυναμώσει και να έρθει στο παιχνίδι σας για να σας δώσει την ευκαιρία να εκδικηθείτε τον θάνατο του φίλου σας.

Γραφικά-ήχος

Οι last-gen κονσόλες έπρεπε να κάνουν περικοπές στο θέμα των γραφικών για να «αντέξουν» τις πιο μεγάλες μάχες του Diablo III σε ένα ικανοποιητικό frame rate, αλλά στο PS4 και Xbox One κάτι τέτοιο δεν χρειαζόταν.

Στα 1080p και σχεδόν 60fps το παιχνίδι είναι μοναδικό, τρέχει με συνοχή εκτός από την περίπτωση που εμφανίζονται στην οθόνη πολλοί εχθροί.  Η έκδοση αν και δεν είναι ταυτόσημη με αυτή του PC, εντούτοις δεν απέχει και πολύ.

Αξίζει η αγορά του;

Αναμφίβολα το Diablo III: Ultimate Evil Edition είναι όχι ένα απλό port αλλά μια μεταφορά υψηλής ποιότητας ενός πολυεπιτυχημένου παιχνιδιού.

Η Blizzard έχει κάνει σπουδαία δουλειά για ακόμη μια φορά σε όλους τους τομείς και ειδικά σε αυτόν του χειρισμού που πάντα προβληματίζει σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Είτε είστε φαν της σειράς είτε νέοι παίχτες, το σίγουρο είναι ότι θα το λατρέψετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Η Rare κυκλοφόρησε την κλειστή beta του Sea of Thieves στο PlayStation 5. Η beta θα διαρκέσει έως τις 15 Απριλίου και είναι διαθέσιμη...

Νεα

Η Warhorse Studios, η εταιρεία ανάπτυξης του Kingdom Come: Deliverance,  θα αποκαλύψει ένα νέο παιχνίδι την επόμενη εβδομάδα. Σε μια ανάρτηση στο X, ο...

Νεα

Ο διευθυντής και εκτελεστικός παραγωγός της Bethesda Game Studios, Todd Howard, μίλησε για τις πιθανότητες μιας τηλεοπτικής σειράς βασισμένης στο The Elder Scrolls μετά...

Νεα

Μια αναφορά υποστηρίζει ότι το franchise Dead Space βρίσκεται σε αναμονή, αφού οι πωλήσεις του πιο πρόσφατου παιχνιδιού δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της EA....