Connect with us

Τι ψάχνεις;

Reviews

Call of Duty: Modern Warfare II Review

modern warfare 2 review

Τι γεύση έχει ένας σύγχρονος πόλεμος; Τώρα που οι περισσότερες διαμάχες (με εξαίρεση τον πόλεμο της Ουκρανίας) λήγουν με μικρές και ευέλικτες δυνάμεις, έχει περισσότερο σημασία από ποτέ η σωστή στρατηγική, η κάλυψη και τελικά η εξουδετέρωση του εχθρού. Σε αυτή τη συνθήκη μας μεταφέρει το Call of Duty: Modern Warfare 2 σε ένα ταξίδι που μας φέρνει σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία

Το Modern Warfare II χρησιμοποιεί σαν βασικό γεγονός της ιστορίας με μια ελαφρώς διασκευασμένη εκδοχή της πραγματικής δολοφονίας του Ιρανού διοικητή της δύναμης Quds, ταγματάρχη Qasem Soleimani. Όπως και στην πραγματική δολοφονία του Soleimani, ο φανταστικός διοικητής της Quds Force του Call of Duty «Major Ghorbrani» δολοφονείται από τις αμερικανικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας ένα drone, που ελέγχεται εδώ από τον παίκτη.

Σε μια απόκλιση από την πρόσφατη ιστορία, αυτή η προσβολή σε ένα άλλο έθνος αντιμετωπίζεται με μια συνωμοσία για αντίποινα που επινοήθηκε από τον διάδοχο του νεκρού στρατηγού, ταγματάρχη Hassan Zyani. Ο Zyani συνεργάζεται με τους Ρώσους και το καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικό για να καταφέρει να χτύπημα που θα σοκάρει τον κόσμο.

Το όλο σκηνικό δημιουργεί ένα δικαιολογημένο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της ιστορίας, όμως η έλλειψη cutscenes και ανάπτυξης των χαρακτήρων, ώστε να μάθουμε τα κίνητρα, τις φιλοδοξίες και τις αγωνίες τους – εκτός φυσικά από το ότι θέλουν να σώσουν τον κόσμο, αφήνουν μια απόσταση με τους πρωταγωνιστές. Προφανώς οι ανατροπές στην ιστορία δεν λείπουν, αλλά μοιάζουν να είναι διεκπεραιωτικές.

Και αν το Modern Warfare αφήνει εκεί ένα κενό, δεν συμβαίνει το ίδιο με το gameplay του. Η πλοκή εκτυλίσσεται με αναμενόμενα αιματηρό τρόπο. Το γρήγορο και κατά μέτωπον gun fight εναλλάσετται με τακτικές stealth, ενώ υπάρχουν και αποστολές στις οποίες θα κριθείτε από την ικανότητα σας στην επιβίωση, το crafting και τη σωστή χρήση απλοικών εργαλείων.

call-of-duty-modern-warfare-2-multiplayer

Multiplayer για όλα τα γούστα

Εκεί που πραγματικά λάμπει το Modern Warfare II είναι στα multiplayer modes του. Οι μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στο gameplay ( TTK, προσαρμογές στα όπλα και τα load outs, κίνηση των παιχτών) προσφέρουν την μέγιστη δυνατή απόλαυση, διατηρώντας ακέραιους μηχανισμούς που γνωρίζουν οι φανατικοί παίχτες και στους οποίους μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν οι νεοεισερχόμενοι στην σειρά.

Η ποικιλία των modes χωρίζονται αρχικά στα διαφορετικά objectives, όμως το Ground War δίνει την αίσθηση ενός πολέμου μεσαίας κλίμακας, σε ένα χαοτικό σκηνικό, που κάθε βήμα μπορεί να αποφέρει τον θάνατο. Ποικιλία φυσικά προσφέρουν και τα 3rd person modes, αλλάζοντας την οπτική του παιχνιδιού, αλλά μέχρι τώρα δεν είναι και από τα πιο δημοφιλή.

Οι μέχρι στιγμής χάρτες (ειδικά ξεχωρίζει εκείνος που εξελίσσεται σε μια πίστα της F1) ευνοούν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού και η προσαρμογή σε αυτόν, είναι σημαντική ώστε να βοηθήσετε την ομάδα σας να φτάσει στη νίκη!

modern warfare 2 review

Γραφικά – Ήχος

Παίζοντας το παιχνίδι στο PS5, η Infinity Ward δείχνει να έχει εκμεταλλευτεί σε μεγάλο βαθμό την δύναμη τον κονσολών της νέας γενιάς. Τα γραφικά είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην πραγματικότητα, και μοιάζουν σαν από ταινία, ίσως μόνο λίγο πιο κάτω.

Το ίδιο ισχύει και στο κομμάτι του ήχου, αφού γενικά δύσκολα να βρεθεί κάποιος που θα έχει παράπονο από την οπτική παρουσίαση του Modern Warfare II.

Αξίζει να το αγοράσω; 

Η γνωστή, χορταστική εμπειρία Call of Duty με μια νέα, ενδιαφέρουσα -αλλά με αδυναμίες ιστορία και ένα multiplayer όσο πιο γεμάτο γίνεται και με μεγάλη ποικιλία. Το Call of Duty : Modern Warfare II είναι ένα δυνατό πακέτο δράσης για οποιοδήποτε τύπου παίχτη και αν είστε!

Recommended

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Στην έκθεση κερδών της Take-Two για το τέταρτο τρίμηνο του 2024, η εταιρεία δήλωσε πότε οι παίκτες μπορούν να περιμένουν την επόμενη προσθήκη στη...

Νεα

Η OpenAI υπέγραψε συμφωνία για πρόσβαση σε περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο από το API δεδομένων του Reddit, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να αναδεικνύει...

Νεα

Ο Jez Corden από το Windows Central ισχυρίστηκε ότι περισσότεροι τίτλοι του Xbox βρίσκονται υπό ανάπτυξη για το PlayStation. Σύμφωνα με τον Jez Corden,...

Νεα

Η Sony ανακοίνωσε ότι το Red Dead Redemption 2 και άλλα 12 παιχνίδια θα ενταχθούν στον κατάλογο παιχνιδιών του PlayStation Plus αυτόν τον μήνα....