Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

Οι εντυπώσεις μας από την beta του Titanfall

To νέο multiplayer FPS της Respawn Entertainment ήρθε και αναμένεται να μείνει για τα καλά.
Συνεχής δράση,άπειροι πυροβολισμοί,τόνοι σιδήρου να τριγυρίζουν με την μορφή Titans και διάφορα…ακροβατικά συνθέτουν ένα πολύ διασκεδαστικό σκηνικό.

Pilots,Titans και Minions


Ξεκινώντας το Titanfall θα σας εισάγει το παιχνίδι σε ένα πολύ χρήσιμο tutorial,το οποίο θα σας εκπαιδεύσει σε όλες τις βασικές κινήσεις του παιχνιδιού:Wall walk,double jump και φυσικά το πως να καλείτε και να χειρίζεστε τον Τιτάνα σας.

Αφού τελειώσετε το -αρκετά μεγάλο είναι η αλήθεια- tutorial θα μπορέσετε να ξεκινήσετε τις αληθινές μάχες επιλέγοντας το game mode της επιλογής σας ανάμεσα στα Attrition,Hardpoint,Last Titan Standing και Beta Variety Pack. Σε πρώτη φάση και μέχρι να εξοικειωθείτε πλήρως με το παιχνίδι καλό θα ήταν να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στο Attrition.

Το 6vs6 που μπορεί να ξένισε πολλούς, δημιουργεί πρόβλημα στη ροή της μάχης καθώς τα minions που γίνονται spawn συνεχώς,ώστε να προλάβουν το πρόβλημα, απογοητεύουν με την AI τους. Για παράδειγμα αρκετές φορές θα δείτε να πυροβολούν συνεχώς προς το μέρος σας και να μην μπορούν να σας πετύχουν, ή εκεί που κάθεστε κρυμμένοι να εμφανιστεί από το πουθενά και απλά να σας κοιτάζει μέχρι να τα στείλετε από εκεί που ήρθαν.

Προκαλώντας damage σε minions και pilots μειώνετε ο χρόνος μέχρι να είναι διαθέσιμος ο Titan σας. Παίρνει περίπου 2-3 λεπτά να ετοιμαστεί,ενώ στα θετικά του παιχνιδιού είναι ότι εκτός από το χρονόμετρο που υπάρχει στην κάτω αριστερή πλευρά της οθόνης σας, εμφανίζεται η βοηθός σας αν τακτά χρονικά διαστήματα πάνω δεξιά και σας πληροφορεί για τον χρόνο που υπολείπεται. Όταν τελικά ο Τιτάνας σας ετοιμαστεί επιλέγετε που θέλετε να εμφανιστεί. Από τη στιγμή που…κατέλθει από τους ουρανούς έχετε δύο επιλογές: είτε να τον χειριστείτε εσείς, είτε να τον αφήσετε μόνο του δίνοντας του την εντολή να σας ακολουθήσει ή να υπερασπιστεί την περιοχή του και εσείς να συνεχίσετε κανονικά με τον pilot σας. Η A.I. του Titan είναι πολύ καλή και μπορεί να σας προσφέρει αρκετά kills όσο εσείς συνεχίζετε στον υπόλοιπο χάρτη.

Στο τέλος της μάχης έχουμε ένα στοιχείο που “δανείζεται” το Titanfall από το Team Fortress 2, με την ηττημένη ομάδα να έχει συγκεκριμένο χρόνο ώστε να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο και να φύγει από την περιοχή γλιτώνοντας τον ατιμωτικό θάνατο.

Leveling system και burn cards


Σκοτώνοντας εχθρούς και ολοκληρώνοντας challenges ανεβαίνετε levels τα οποία σας προσφέρουν διάφορα καλούδια όπως Loadouts για τον Pilot και τον Titan σας, αλλά και αργότερα την επιλογή να φτιάξετε τα δικά σας,customs Loadouts.

Οι burn cards είναι συλλεκτικές κάρτες που αποκτάτε ανεβαίνοντας levels,σκοτώνοντας εχθρούς,κερδίζοντας challenges, ή χακάροντας αντίπαλα συστήματα.Με αυτές αποκτάτε ικανότητες για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα όπως τη δυνατότητα να μειώσετε κατά 40 δευτερόλεπτα τον χρόνο μέχρι να εμφανιστεί ο Τιτάνας σας, να κάνετε extra damage σε αντίπαλους Titans,να τρέξετε πιο γρήγορα, ή να κάνετε δυνατότερο το weapon σας.

Γραφικά και ήχος


Σε θέμα γραφικών στο Titanfall έχει γίνει αρκετά προσεγμένη δουλειά. Τα μισοκατεστραμμένα κτίρια, ο ουρανός γεμάτος με κάθε είδους..”πετούμενο” αποδίδονται με πολύ όμορφο και ρεαλιστικό τρόπο. Παράλληλα και οι Titans μπορεί να μην είναι κάτι αξιοθαύμαστο σχεδιαστικά, παρ όλα αυτά, δεν υστερούν κάπου.

Όσο αναφορά τον ήχο και εδώ η κατάσταση είναι πολύ καλή με τους ήχους από βόμβες,τους πυροβολισμούς,το περπάτημα του pilot και του Titan να είναι χαρακτηριστικά. Ειδικά στο θέμα του ήχου θα δείτε την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει την ώρα που παίζετε και ταυτόχρονα ακούτε τις πληροφορίες που σας δίνουν οι συνεργάτες σας,για το πόση ώρα θέλει ακόμα να εμφανιστεί ο Titan ή σε πιο point δέχεστε επίθεση.

Συμπέρασμα


Διασκεδαστικό σε επίπεδα…εθισμού με ακατάπαυστη δράση,τελικά το Titanfall πετυχαίνει το στόχο του. Το 6vs6 όντως δημιουργεί πρόβλημα όσο αναφορά τη ροή της μάχης και μέχρι την τελική έκδοση του θα πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε η Respawn να διορθώσει την AI των Minions για να μην παρατηρούνται τα παράδοξα που περιγράψαμε παραπάνω. Κατ’ άλλα είναι ένας πολύ ποιοτικός τίτλος που θα σας κρατήσει απασχολημένους για πολύ καιρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Σε μια οικονομική πρόβλεψη που δημοσίευσε η Bain & Company, αναφέρεται ότι τα παγκόσμια έσοδα από τo gaming θα φτάσουν στα 307 δισεκατομμύρια δολάρια...

Νεα

Ένας πρώην artist της Toys For Bob ισχυρίστηκε ότι ένα πέμπτο παιχνίδι Crash Bandicoot ακυρώθηκε στο στούντιο. Ο concept artist Nicholas Kole έκανε τον...

Νεα

Τα σχέδια για μια live-action σειρά βασισμένη στο franchise Driver της Ubisoft έχουν ακυρωθεί, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία. Ωστόσο, η εταιρεία υποστήριξε ότι εξακολουθεί...

Νεα

Μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές στην ιστορία, το Stranger Things, μόλις έδωσε στους θαυμαστές της μια τεράστια γεύση για το τι πρόκειται να...