Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

Bacon Man:An adventure Preview

Είναι ένα παιχνίδι που δεν είχαμε ακούσει ότι βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Ούτε καν ότι πίσω από την ανάπτυξη του βρίσκονται (και) Έλληνες. Μέσα όμως από το βίντεο του Ζοκ  γνωρίσαμε τον περίφημο Bacon Man και η αλήθεια είναι ότι μας “κέντρισε” το ενδιαφέρον. Ήρθαμε σε επαφή με τους developers και αυτοί με χαρά μας προσέφεραν ένα αντίτυπο της Alpha για να σας το παρουσιάσουμε!

Ο βασιλιάς δολοφονήθηκε!


Όλα ξεκίνησαν από μια συνωμοσία στον κόσμο του Nomround. O βασιλιάς Roast Beef δολοφονήθηκε βάναυσα και οι Food Kings κατηγόρησαν τον εμφανώς αθώο εγγονό του Bacon Man. Από εκεί ξεκινάει το ταξίδι του ήρωα μας, σε μια μάχη με ομάδες τροφίμων,αντιμετωπίζοντας αυτούς που τον καταδίκασαν. Είναι στο χέρι σας να καθαρίσετε το όνομα του, “ξεπαστρεύοντας” αυτούς που τον έβαλαν πίσω από τα κάγκελα!

Αυτό είναι το σενάριο του παιχνιδιού και το ευχάριστο είναι ότι αποτυπώνεται και in-game πάρα πολύ καλά. Οι διάλογοι (τουλάχιστον όσο αφορά την Alpha version) βγάζουν αρκετό γέλιο και μπορεί ο χαρακτήρας μας να είναι ετοιμόλογος, εντούτοις είναι και αρκετά αφελής…

Η δεκαετία του 90 επιστρέφει

Όπως ομολογούν και οι δημιουργοί του πηγή έμπνευσης για το Bacon Man:An Adventure είναι διάσημα RPG της δεκαετίας του 90 όπως το Rayman, Mega Man X κλπ. Η αλήθεια είναι ότι θυμίζει αρκετά αυτά τα παιχνίδια ειδικά στο combat system του.

Οι μάχες εξελίσσονται είτε στο έδαφος είτε στον αέρα και για να κερδίσετε τους εχθρούς σας έχετε στο οπλοστάσιο σας melee attacks, αλλά και διάφορα φονικά όπλα με..καταγωγή από την κουζίνα! Τα combos κάνουν και αυτά την εμφάνιση τους.

Στις επιθέσεις  των αντίπαλων…φαγητών μπορείτε να αμυνθείτε χρησιμοποιώντας την ασπίδα σας.

Στην τελική έκδοση του παιχνιδιού θα συμπεριλαμβάνεται και local-op, με τον χαρακτήρα που έχει αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής να ονομάζεται…Feta.

Γραφικά-ήχος


Πιστό στις αρχές του το Bacon Man: An Adventure θυμίζει ιδιαίτερα 90’s και στα περιβάλλοντα του. Παρ όλα αυτά, οι κόσμοι που θα κληθείτε να εξερευνήσετε έχουν εντυπωσιακά χρώματα, είναι καλοσχεδιασμένοι και γενικά στον οπτικό τομέα τα πράγματα είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Στο ίδιο επίπεδο είναι και ο ήχος του παιχνιδιού με soundtracks που γράφτηκαν αποκλειστικά για το παιχνίδι να συνοδεύουν το ταξίδι σας εναρμονισμένα με την εκάστοτε κατάσταση που βρίσκεστε. Από το παιχνίδι λείπουν τελείως οι ηχογραφημένοι διάλογοι, με τις συνομιλίες να σας εμφανίζονται με τα κλασσικά “συννεφάκια” πάνω από τους χαρακτήρες.

Συμπέρασμα


Το Bacon Man: An Adventure είναι ένα παιχνίδι που βρίσκεται υπό ανάπτυξη αλλά το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα του είναι παραπάνω από ικανοποιητικό. Αξίζει την υποστήριξη μας, από τη στιγμή που μάλιστα πρόκειται για ελληνική δημιουργία.

Εδώ μπορείτε να το ψηφίσετε στο Steam Greenlight και εδώ είναι η καμπάνια του παιχνιδιού στο Kickstarter.

Το παιχνίδι πρόκειται να κυκλοφορήσει σε PC και MAC το 2015. Πάντως αν η καμπάνια στο Kickstarter ξεπεράσει τις προσδοκίες των δημιουργών δεν αποκλείεται να το δούμε και στις κονσόλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Πριν το Skull & Bones βγει στην αγορά και αμέσως πέσει στα βαθιά, ο CEO της Ubisoft, Yves Guillemot, τόνισε ότι η τιμή του...

Νεα

Το Call of Duty: Vanguard θεωρείται ευρέως ένα από τα χειρότερα παιχνίδια Call of Duty που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Όμως, παρά τη χαμηλότερη από...

Νεα

Η Ubisoft κυκλοφόρησε ένα νέο τρέιλερ ιστορίας για το Star Wars Outlaws, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω. Μετά από μια πρόσφατη διαρροή, το...

Νεα

Η πρόεδρος του Xbox, Sarah Bond, δημιούργησε μια νέα ομάδα αφιερωμένη στη διατήρηση παιχνιδιών και στη συμβατότητα προς τα πίσω σε μελλοντικό υλικό. Αυτό...