Connect with us

Τι ψάχνεις;

Reviews

Avatar Frontiers of Pandora Review

Οι ταινίες Avatar είναι πάντα διασκεδαστικές, παιρνούν διάφορα μηνύματα και την ίδια στιγμή αποκαλύπτουν έναν μοναδικό κόσμο που όλοι θα ήθελαν να εξερευνήσουν. Το Avatar: Frontiers of Pandora προσφέρει αυτή την δυνατότητα, για εξερεύνηση και φυσικά μάχη. Ένας τεράστιος και λεπτομερής φανταστικός κόσμος σας καλεί να βυθιστείτε σε αυτόν.

Μια πρωτότυπη ιστορία σε ένα φανταστικό κόσμο

Αν χρονικά τοποθετείται στο ίδιο πλαίσιο με τις ταινίες, το Frontiers of Pandora αφηγείται μια ξεχωριστή, αυτόνομη ιστορία για μια μικρή ομάδα νεαρών Na’vi που μεγαλώνουν υπό την μοχθηρή και οικολογικά απερίσκεπτη RDA. Σταδιακά ανακαλύπτουν τη κληρονομιά του και τη σχέση ενός συγκεκριμένου Na’vi με τη φύση. Τα φανερά περιβαλλοντικά θέματα της σειράς τονίζονται από μια αιχμηρή καταγγελία του διαχωρισμού των παιδιών και της αναγκαστικής επανεκπαίδευσης μεταξύ των αυτόχθονων πληθυσμών. Η Massive Entertainment έχει κάνει εκπληκτική δουλειά στην αποτύπωση των μοναδικών φανταστικών αποχρώσεων των Na’vi, προσθέτοντας αρκετές νέες πτυχές με τη μορφή νέων φυλών και προσώπων.

Είναι μια πραγματική απόλαυση για τους οπαδούς του franchise που προσθέτει ουσιαστικά στην αφήγηση της ιστορία.

Κατά τη διάρκεια της περιπέτειας σας τρέχετε μέσα σε πυκνές ζούγκλες, πεδιάδες και σπηλιές, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνετε τα πολλά μυστικά της χλωρίδας και της πανίδας της Πανδώρας. Ο πλούτος των οικοσυστημάτων είναι απαράμιλλος και έχετε την ευκαιρία να μάθετε τις ιδιότητες και τις δυνατότητες των πολλών παράξενων ζωντανών οργανισμών κατά μήκος της διαδρομής σας.

Ο κόσμος του Avatar: Frontiers of Pandora  είναι πανέμορφος και αποδίδει μοναδικά τα πολλά χρώματα και τα μαγευτικά φυσικά σκηνικά από τις ταινίες.

Η μετακίνηση μέσα σε αυτά τα πλούσια παρουσιαζόμενα τοπία είναι πολύ διασκεδαστική, χάρη σε ένα γενναιόδωρο σύστημα κίνησης και περιβαλλοντικά αντικείμενα,τα οποία συνδυάζονται με αξιομνημόνευτο αποτέλεσμα. Την εξερεύνηση ενισχύει το άλογο Ikran που μοιάζει με δράκο και σας επιτρέπει να πετάτε στον τεράστιο χάρτη εύκολα και γρήγορα.

Διαβάστε επίσης:  Skull and Bones Review

Το gameplay

Εκτός από την πλοήγηση στον πανέμορφο κόσμο του, το παιχνίδι περιλαμβάνει και μάχες με τόξα και τουφέκια. Αυτά προσθέτουν δυναμισμό στη δράση, συχνά συνοδευόμενη από την ευκαιρία να ακολουθήσετε αντί γι’ αυτό μια stealth προσέγγιση. Οι μάχες είναι έντονες και θανατηφόρες, με τους εχθρούς σας πάντως να είναι ιδιαίτερα δυνατοί και να πρέπει να είστε προσεκτικοί για το πώς προσεγγίζετε κάθε περίπτωση.

Ανάμεσα στις μάχες, υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε. Το κυνήγι, η συλλογή πόρων, το crafting και το μαγείρεμα είναι κεντρικά χαρακτηριστικά. Υπάρχουν πολλά για να πειραματιστείτε, και πολλές συνταγές για να δημιουργήσετε. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτοί οι μηχανισμοί είναι ένα παιχνίδι από μόνοι τους, αφού απαιτούν αρκετό χρόνο και προσπάθεια από εσάς. Υπάρχουν υλικά που μπορείτε να βρείτε μόνο σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας ή κάτω από συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες.

Το παιχνίδι ουσιαστικά απαιτεί να ασχοληθείτε με αυτούς τους μηχανισμούς για να σημειώσετε ουσιαστική πρόοδο και αυτό φυσικά σημαίνει πάγωμα του ρυθμού που ξεδιπλώνεται η ιστορία.  Μιλώντας για αυτό, είναι γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της πορείας σας στην ιστορία του,  το Frontiers of Pandora βάζει στο δρόμο σας μια πληθώρα από πιο δευτερεύοντες μηχανισμούς και συστήματα όπως η αναζήτηση στοιχείων, το χακάρισμα συστημάτων κλπ.

Το καλό είναι ότι όλα αυτά μπορείτε να κάνετε με την βοήθεια ενός φίλου σε online co-op δύο παιχτών, ώστε να νιώσετε σαν πραγματική ομάδα.

Αξίζει να το αγοράσω; 

Το Avatar Frontiers of Pandora είναι ένα παιχνίδι που δεν είναι απλά συνοδευτικό μιας ταινίας, αλλά ένα αυτόνομο παιχνίδι που σας δίνει την δυνατότητα να βυθιστείτε πραγματικά στον κόσμο της Πανδώρας. Είναι must have για τους fans του franchise και προσφέρει μια χορταστική εμπειρία ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν δει τις ταινίες του franchise.

Recommended

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Πριν το Skull & Bones βγει στην αγορά και αμέσως πέσει στα βαθιά, ο CEO της Ubisoft, Yves Guillemot, τόνισε ότι η τιμή του...

Νεα

Το Call of Duty: Vanguard θεωρείται ευρέως ένα από τα χειρότερα παιχνίδια Call of Duty που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Όμως, παρά τη χαμηλότερη από...

Νεα

Η πρόεδρος του Xbox, Sarah Bond, δημιούργησε μια νέα ομάδα αφιερωμένη στη διατήρηση παιχνιδιών και στη συμβατότητα προς τα πίσω σε μελλοντικό υλικό. Αυτό...

Νεα

Η Ubisoft κυκλοφόρησε ένα νέο τρέιλερ ιστορίας για το Star Wars Outlaws, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω. Μετά από μια πρόσφατη διαρροή, το...