Connect with us

Τι ψάχνεις;

Reviews

Atomic Heart Review

atomic heart review

Το Atomic Heart είναι καταδικασμένο να κάνει “θόρυβο”. Από την μια, γιατί είναι αποτέλεσμα 5 χρόνων ανάπτυξης από την Mundfish και από την άλλη γιατί τις πολιτικές του προεκτάσεις.

Μια εναλλακτική ιστορία της Σοβιετικής ένωσης

Η υπόθεση του Atomic Heart είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του. Το παιχνίδι διαδραματίζεται σε μια εναλλακτική ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης που έχει γίνει η κορυφαία υπερδύναμη του κόσμου μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, χάρη στις επιστημονικές καινοτομίες του Facility 3826. Ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο του πράκτορα P-3, ενός πράκτορα υπό τις διαταγές του Dr. Dmitry Sechenov. Όταν το τελευταίο κοινωνικό πείραμα του τελευταίου πάει στραβά, ο P-3 παίρνει εντολή να πολεμήσει μέσα από τα μανιασμένα ρομπότ και τους δολοφονικούς μεταλλαγμένους του Facility για να φτάσει στην αλήθεια.

Και αν όλα αυτά μοιάζουν ( και είναι) πολύ ενδιαφέροντα, το βασικό μειονέκτημα του Atomic Heart είναι το πως εξιστορεί τα γεγονότα αυτά. Το μεγαλύτερο μέρος τους ξετυλίγεται μέσω απότομων πληροφοριών, οι οποίες γρήγορα διαλύουν κάθε αίσθηση μυστηρίου και κάνουν όλα τα γεγονότα απίστευτα προβλέψιμα. Αν κάποιος θέλει να εστιάσει στην ιστορία του παιχνιδιού, ο μόνος τρόπος είναι τα διάφορα τερματικά σε όλο το παιχνίδι, τα οποία περιέχουν το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας και εξηγούν πως συνδέονται οι χαρακτήρες μεταξύ τους.

Atomic Heart

Μιλώντας για τους χαρακτήρες, κανένας δεν ξεχωρίζει και κανένας δεν αναπτύσσεται ουσιαστικά. Ο P-3 είναι ένας θυμωμένος στρατιωτικός που συνεχώς φωνάζει, βρίζει και χρησιμοποιεί ανόητο σαρκασμό. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι εξαιρετικά ρηχοί και οι διάλογοι καταλήγουν να είναι ανυπόφοροι.

Ευτυχώς όμως το παιχνίδι μας αποζημιώνει με τον κόσμο του. Ο κόσμος του Facility 3826 υλοποιείται επίσης υπέροχα με την εξαιρετική καλλιτεχνική διεύθυνση του Atomic Heart. Από την πρώτη κιόλας σκηνή, το παιχνίδι σε συναρπάζει με τη σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια, από την κομμουνιστική αρχιτεκτονική μέχρι τα εσωτερικά στοιχεία των ρομπότ, με άφθονα μυστικά και περιβαλλοντική ποικιλία.

atomic heart

Ταχύτητα και σκέψη

Ο P-3 έχει εμπειρία στη μάχη και αυτό φαίνεται. Κατά την διάρκεια της περιπέτειάς σας αποκτάτε πρόσβαση σε μοναδικά αναβαθμίσιμα όπλα και στοιχειώδεις ικανότητες που σας βοηθούν στις μάχες, οι οποίες απαιτούν ταχύτητα και σκέψη.

Συνεχώς οι επιτιθέμενοι θα είναι περισσότεροι από εσάς και θα πρέπει να τους αντιμετωπίσετε γρήγορα εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες τους. Κάθε εχθρός έχει μια συγκεκριμένη αδυναμία που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε χρησιμοποιώντας όλο το εύρος του οπλοστασίου σας. Οι μάχες είναι και έντονες και ικανοποιητικές, και η ποικιλομορφία των αντιπάλων συνεχίζει να σας κρατά απασχολημένους από την αρχή μέχρι το τέλος.

atomic heart

Αξίζει να το αγοράσω;

Αν κάποιος αγνοήσει εντελώς την ιστορία του, το Atomic Heart προσφέρει μια πολύ διασκεδαστική εμπειρία. Το ξέφρενο και χορταστικό gunplay του και ο εντυπωσιακός και λεπτομερής κόσμος του  θα σας κρατήσουν απασχολημένους και ευχαριστημένους.

Η Mundfish έκανε εξαιρετική δουλειά στο πρώτο της παιχνίδι και αν και η γραφή του ήταν ανάλογη, θα μιλούσαμε για ένα από τα παιχνίδια της χρονιάς.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Ο επικεφαλής της Sonic Team, Takashi Iizuka, δήλωσε ότι θα ήθελε να φτιάξει ένα Sonic the Hedgehog RPG μια μέρα. Το μοναδικό RPG στη...

Νεα

Η Nintendo δημοσίευσε ένα teaser trailer για ένα παιχνίδι τρόμου μυστηρίου. Την Τετάρτη, τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας δημοσίευσαν συνδέσμους για ένα τρέιλερ...

Νεα

Σε μια οικονομική πρόβλεψη που δημοσίευσε η Bain & Company, αναφέρεται ότι τα παγκόσμια έσοδα από τo gaming θα φτάσουν στα 307 δισεκατομμύρια δολάρια...

Νεα

Ένας πρώην artist της Toys For Bob ισχυρίστηκε ότι ένα πέμπτο παιχνίδι Crash Bandicoot ακυρώθηκε στο στούντιο. Ο concept artist Nicholas Kole έκανε τον...