Connect with us

Τι ψάχνεις;

Reviews

Armored Core VI Fires of Rubicon Review

To franchise Armored Core παρότι ήταν από τα πρώτα της From Software ήταν εκτός πλάνων για αρκετό καιρό, έμεινε εκτός για πολύ καιρό. Η τελευταία προσθήκη στη σειρά έγινε πριν από 10 ολόκληρα χρόνια και από τότε, οι άλλοι τίτλοι της From (Elden Ring, Bloodborne κ.λπ.) έχουν κάνει την εταιρεία ανάπτυξης γνωστή, δημιουργώντας φανατικό κοινό. Τώρα, το στούντιο επέστρεψε με το Armored Core VI: Fires of Rubicon, εφαρμόζοντας πολλά πράγματα από τα άλλα παιχνίδια δράσης του.

Περιπέτεια σε νέο σύμπαν

Το Armored Core VI: Fires of Rubicon δημιουργεί ένα ολοκαίνουργιο σύμπαν για τη σειρά, κρατώντας όμως τον χαρακτήρα της, δημιουργώντας ένα περιβάλλον δυστοπικής επιστημονικής φαντασίας. Ξεκινάτε ως ένας μισθοφόρος πιλότος που ελέγχεται από τον μυστηριώδη Handler Walter.

Ο Walter έφερε τον πιλότο στον πλανήτη Rubicon για να κυνηγήσει μια θαυματουργή πηγή ενέργειας, γνωστή ως Coral, η οποία καταστράφηκε.

 

armored core review

 

Αν και ο Rubicon μπορεί να είναι σε θέση να διατηρήσει την ανθρώπινη ζωή, εξακολουθεί να είναι ένα απίστευτα εχθρικό μέρος. Οι εταιρείες που τον κατέχουν διεξάγουν πόλεμο μεταξύ τους, με τους τοπικούς μαχητές της αντίστασης και με μια κυβερνητική διαστημική δύναμη, για τον έλεγχο του πλανήτη και των πολύτιμων πόρων του. Οι ερειπωμένες πόλεις, οι έρημοι και οι παγωμένες περιοχές χρησιμεύουν ως πεδία μάχης για μηχανοκίνητο πόλεμο, καθώς πύραυλοι, σφαίρες και κανόνια λέιζερ συγκρούονται συχνά με ατσάλι. Ακόμη και ο ίδιος ο πλανήτης είναι επιβλητικός. Γιγάντιες μεταλλικές κατασκευές εκτείνονται χιλιάδες μέτρα στον ουρανό και στη συνέχεια απλώνονται προς τα έξω σαν κλαδιά, κάθε μία από τις οποίες είναι καλυμμένη με φώτα που αντικαθιστούν τα αστέρια.

Φυσικά οι αντιμαχόμενες μεγάλες εταιρείες κυνηγούν επίσης το Coral, οπότε ο πρωταγωνιστής μας θα πρέπει να αναλάβει δουλειές από την καθεμία για να αποκτήσει τις απαραίτητες πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν στην αποστολή του.

Ατσάλι εναντίον λέιζερ

Ο κύριος πυρήνας του παιχνιδιού, δηλαδή οι αποστολές, η συγκέντρωση credits και η χρήση τους για την αναβάθμιση του mech σας είναι ικανοποιητικά, αλλά οι κινήσεις και οι μάχες είναι αυτά που κάνουν το Armored Core VI: Fires of Rubicon να ξεχωρίζει. Ο χειρισμός είναι ομαλός και γρήγορος δίνοντας ένα πολύ πιο γρήγορο ρυθμό gameplay. Αυτό, με τη σειρά του, κάνει τη μάχη πιο δυναμική και διασκεδαστική, καθώς τρέχετε ανάμεσα σε τεράστιες κατασκευές και εχθρούς για να προκαλέσετε μεγάλης κλίμακας καταστροφές. Τα διαφορετικά όπλα και μέρη του mech παρέχουν επίσης διαφορετικές ικανότητες, ώστε να φέρετε το mech στα μέτρα σας και να γίνει συμβατό με τον τρόπο παιχνιδιού σας.

 

 

Οι αποστολές είναι κατά βάση αρκετά σύντομες καθώς οι περισσότεροι εχθροί δεν μπορούν να σας αντιμετωπίσουν καθώς συνεχίζετε να εξελίσσετε το mech σας. Και το Armored Core VI σαν παιχνίδι της From Software δεν θα μπορούσε να μην έχει εκπληκτικά boss fights.  Κάθε ένα από τα πέντε chapters του παιχνιδιού περιέχει ένα boss που δοκιμάζει τα όρια του mech σας και τα δικά σας σαν παίχτη.

Γενικά πάντως το Armored Core VI θεωρείται αρκετά προσιτό και ίσως ένα από τα πιο φιλικά προς τον παίχτη παιχνίδια της From Software. Τα checkpoints είναι αρκετά γενναιόδωρα ενώ το auto aim lock απλοποιεί τις μάχες καταργώντας την ανάγκη να στοχεύετε χειροκίνητα. Η σύζητηση μάλιστα που γίνεται, είναι ότι ίσως για πρώτη φορά, το studio θα μπορούσε να προσθέσει επιλογές δυσκολίας, για όσους θέλουν μια πιο hardcore εμπειρία.

Αξίζει να το αγοράσω; 

Το Armored Core VI είναι μια επιστροφή σε ένα από τα πιο αδρανή franchises της From Software, που υλοποιείται με όρους σύγχρονους τόσο σε κομμάτι gameplay όσο και σε θέμα γραφικών. Το γεγονός ότι είναι προσιτό ακόμα και σε ανθρώπους που δεν θεωρούνται hardcore fans των παιχνιδιών της From. Η ένταση από τις μάχες, ο καταιγιστικός ρυθμός και το δυστοπικό φουτουριστικό περιβάλλον του, προσφέρουν μια δυνατή εμπειρία για όσους θέλουν mech μάχες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Η Ubisoft ανακοίνωσε τον επίσημο τίτλο του επόμενου παιχνιδιού Assassin’s Creed. Ο τίτλος που προηγουμένως αναφερόταν ως Assassin’s Creed Codename Red ονομάζεται τώρα Assassin’s...

Νεα

Στην έκθεση κερδών της Take-Two για το τέταρτο τρίμηνο του 2024, η εταιρεία δήλωσε πότε οι παίκτες μπορούν να περιμένουν την επόμενη προσθήκη στη...

Νεα

Καθώς η παραγωγή της 2ης σεζόν της σειράς The Last of Us του HBO βρίσκεται σε ανάπτυξη, δημοσιεύθηκαν πρώτες φωτογραφίες από τα σκηνικά που...

Νεα

Το πειρατικό co-op multiplayer παιχνίδι Sea of Thieves των Xbox Game Studios ήταν το παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις στο ψηφιακό PlayStation Store στην...