Connect with us

Τι ψάχνεις;

Reviews

Astro Bot Review

Με το Astro Bot η Team Asobi δημιούργησε ένα παιχνίδι που όχι μόνο εκφράζει μια μοναδική μαγεία μιας προηγούμενης εποχής που το gaming δεν ήταν μόνο τα skins, τα φωτορεαλιστικά γραφικά αλλά κυρίως η αγνή διασκέδαση.

Το Astro Bot δεν είναι μόνο ένα καλό platformer παιχνίδι, αλλά αποδεικνύει ότι σέβεται την κληρονομιά του PlayStation και κατορθώνει να συγκαταλλέγεται περήφανα πλέον ως ένα από τα εμβληματικά αποκλειστικά παιχνίδια της πλατφόρμας.

Ένα μοναδικό platformer

Το παιχνίδι αποτελείται από πάνω από 90 επίπεδα και οδηγεί τον Astro σε ένα ταξίδι για να ανακτήσει μέρη του μητρικού σκάφους, μιας κονσόλας PlayStation 5. Το σκάφος πέφτει και στέλνει 300 bots σε όλο τον γαλαξία. Για να επισκευάσει το μητρικό σκάφος, ο Astro πρέπει να τα διασώσει και να νικήσει το boss που σχετίζεται με κάθε ζώνη.

Τα επίπεδα είναι φωτεινά, πολύχρωμα και χαρούμενα. Οι χαρακτήρες χορεύουν υπό το σαγηνευτικό soundtrack του Kenny Young. Τα περισσότερα επίπεδα φέρνουν επίσης μαζί τους ένα power-up για να χρησιμοποιήσει ο Astro. Αυτό μπορεί να είναι ένας πιγκουίνος που του επιτρέπει να κολυμπάει πιο γρήγορα, ένα μπουλντόγκ που θα του επιτρέπει να σπάει τοίχους ή γάντια πυγμαχίας που του δίνουν επεκτάσιμα χέρια.

Στα περισσότερα παιχνίδια, αυτά τα powerups θα αποτελούσαν τη βάση για δεκάδες επίπεδα, αλλά στο Astro Bot, είναι σαν η Team Asobi να έχει υπολογίσει τη στιγμή που μπορεί να βαρεθείτε ένα powerup και αποφάσισε να τελειώσει το επίπεδο ακριβώς εκείνη τη στιγμή.

Χάρη σε αυτό, υπάρχει ένας απίστευτος ρυθμός στην βασική ιστορία, όπου αναρωτιέστε συνεχώς τι θα σας επιφυλάσσει το επόμενο επίπεδο. Εκτός από τα παραδοσιακά levels πλατφόρμας που ποικίλλουν σε δυσκολία από διασκεδαστικά έως κάπως δύσκολα, κάθε ζώνη έχει διάφορα επίπεδα πρόκλησης, τα οποία έχουν ως θέμα τα τέσσερα σύμβολα του χειριστηρίου του PlayStation. Αυτά τα επίπεδα είναι δύσκολα, αλλά η ολοκλήρωση τους φέρνει ένα αίσθημα ικανοποίησης.

Από το παιχνίδι λείπουν προς το παρόν τα πολυαγαπημένα speedrun challenges  από το Astro’s Playroom, αλλά η Team Asobi έχει ήδη επιβεβαιώσει θα προστεθούν δωρεάν μετά την κυκλοφορία.

Διαβάστε επίσης:  NBA 2K25 Review

Η μοναδική χρήση του DualSense

Κάθε ένα από αυτά τα powerups εκμεταλλεύεται πλήρως το χειριστήριο DualSense. Για άλλη μια φορά, η Team Asobi είναι ουσιαστικά ο μόνος προγραμματιστής που χρησιμοποιεί πραγματικά τις τεράστιες δυνατότητες του DualSense.

Όταν η απτική ανάδραση του DualSense παρουσιάστηκε στο Astro’s Playroom κατά την παρουσίαση του PlayStation 5, πολλοί πίστεψαν ότι θα αποτελούσε πραγματικό παράγοντα διαφοροποίησης μεταξύ του PS5 και των ανταγωνιστών του. Αυτό δεν επαληθεύτηκε, καθώς ακόμη και τα first-party στούντιο της Sony σπάνια το εκμεταλλεύονται πλήρως, όχι όμως και η Team Asobi.

Guest Stars

Ωστόσο, μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Astro Bot είναι η δυνατότητα του Astro να χρησιμοποιεί αντικείμενα από θρυλικούς χαρακτήρες του PlayStation, γεγονός που οδηγεί σε μερικά απίστευτα, αξέχαστα επίπεδα.

Το Astro Bot διαθέτει πάνω από 150 εμφανίσεις χαρακτήρων του PlayStation, από το παρελθόν και το παρόν. Η λίστα αυτή δεν περιορίζεται μόνο σε χαρακτήρες που ανήκουν στο PlayStation, καθώς αρκετοί χαρακτήρες τρίτων κάνουν την εμφάνισή τους, συμπεριλαμβανομένων κάποιων που περιμέναμε να απουσιάζουν λόγω νομικών εμποδίων. Αυτοί οι χαρακτήρες εμφανίζονται στα επίπεδα μαζί με τα κανονικά ρομπότ και αποτελούν μεγάλο κίνητρο για να τους βρείτε όλους.

Αξίζει να το αγοράσω;

Αυτή την περίοδο το PlayStation γιορτάζει τα 30α γενέθλιά του και το κάνει με ένα παιχνίδι που υμνεί την ιστορία του και ταυτόχρονα δείχνει την πορεία μπροστά.

Την ίδια στιγμή, ο Astro δεν είναι πλέον ένας χαρακτήρας που το PlayStation θα πρέπει να χρησιμοποιεί όταν θέλει να προκαλέσει ενθουσιασμό για το νέο υλικό του αλλά ένας χαρακτήρας ορόσημο για την πλατφόρμα.

Χαρούμενο, με ένα υπέροχο soundtrack, το Astro Bot είναι ένα πραγματικά καταπληκτικό παιχνίδι και ένα από τα καλύτερα platforms των τελευταίων χρόνων, μια μοναδική εμπειρία για κάθε πραγματικό fan του Playstation.

Recommended

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Ο προγραμματιστής του Palworld, Pocketpair, υποστήριξε ότι δεν θα κάνει το παιχνίδι free-to-play, ούτε θα αλλάξει το μοντέλο του παιχνιδιού σε παιχνίδι ως υπηρεσία....

Νεα

Ο Deadpool συνεχίζει να σπάει ρεκόρ μήνες μετά την κυκλοφορία της μεγαλύτερης ταινίας του μέχρι σήμερα. Μετά την πρωτοποριακή επιτυχία του τελευταίου μέρους του...

Reviews

Έχουν περάσει 13 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο Space Marine και αρκετοί fans του Warhammer 40K φαίνεται να έχουν αγαπήσει τόσο πολύ...

Νεα

Ο αρχικός δημιουργός του Flappy Bird επιβεβαίωσε ότι δεν εμπλέκεται στην επερχόμενη επανέκδοση του παιχνιδιού που υποστηρίζεται από κρυπτονομίσματα. Μιλώντας στο X, ο δημιουργός...