Connect with us

Τι ψάχνεις;

Νεα

Ο Όμιλος Embracer ανακοινώνει σχέδια διάσπασης σε τρεις ξεχωριστές εταιρείες

embracer group

Η σουηδική εταιρεία παιχνιδιών και μέσων ενημέρωσης Embracer Group ανακοίνωσε τα σχέδιά της να διασπαστεί σε τρεις ξεχωριστές οντότητες.

Ο όμιλος θα διαχωριστεί σε τρεις εταιρείες – Asmodee, Coffee Stain & Friends και Middle-earth Enterprises & Friends – καθεμία από τις οποίες θα εισαχθεί ως ξεχωριστή εταιρεία στο Nasdasq της Στοκχόλμης.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας διαχωρισμού, η Embracer έχει συνάψει νέα συμφωνία χρηματοδότησης, μέσω της Asmodee, η οποία ανέρχεται σε 900 εκατ. ευρώ. Η Embracer αναφέρει ότι τα έσοδα από αυτήν θα “αποπληρώσουν το υφιστάμενο χρέος και θα μειώσουν τη μόχλευση στον εναπομείναντα όμιλο Embracer“.

Η Asmodee θα συνεχίσει να λειτουργεί ως εκδότης και διανομέας επιτραπέζιων παιχνιδιών, εμπορικών καρτών και ψηφιακών επιτραπέζιων παιχνιδιών και θα αποτελείται από 23 πλήρως ιδιόκτητα στούντιο.

Η Coffee Stain & Friends θα επικεντρωθεί σε παιχνίδια για PC, κονσόλες και κινητά, συμπεριλαμβανομένων “παιχνιδιών free-to-play με γνώμονα την κοινότητα, παιχνιδιών LiveOps και indie/ΑΑ παιχνιδιών”.

Διαβάστε επίσης:  Η κλασική τριλογία DS του Castlevania έρχεται στο Switch

Θα λειτουργεί με τμήματα premium και free-to-play. Το premium τμήμα θα αποτελείται από τις Coffee Stain, THQ Nordic, Ghost Ship, Tuxedo Labs, Tarsier, Amplifier Game Invest και άλλες.

Τέλος, η Middle-earth Enterprises & Friends θα είναι μια “δημιουργική δύναμη στην ανάπτυξη και έκδοση παιχνιδιών ΑΑΑ για PC / κονσόλα” και θα κατέχει τις IPs Lord of the Rings και Tomb Raider, μαζί με τα Dead Island, Metro και Kingdom Come Deliverance.

Στα στούντιο που θα ενταχθούν στη Middle-earth Enterprises & Friends θα περιλαμβάνονται οι Crystal Dynamics, Dambuster, Eidos Montreal, Flying Wild Hog, Tripwire, Vertigo Games, Warhorse Studios και 4A Games.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Το Concord μπορεί να έχει πουλήσει μόλις 25.000 αντίτυπα και στις δύο πλατφόρμες, όπως υποστηρίζεται. Σύμφωνα με νέα έκθεση του IGN, που επικαλείται τον...

Νεα

Το δωρεάν παιχνίδι ποδοσφαίρου UFL καθυστέρησε κατά τρεις μήνες, όπως ανακοίνωσε η Strikerz Inc. Τον περασμένο μήνα είχε ανακοινωθεί ότι το παιχνίδι θα κυκλοφορούσε...

Νεα

Η 2K αποκάλυψε τις σημαντικές αναβαθμίσεις που έρχονται στη The City στο NBA 2K25 για PlayStation 5, Xbox Series X|S και PC. Η ανανεωμένη...

Νεα

Η Sony ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να θέσει εκτός λειτουργίας το νέο live shooter Concord, να αποσύρει το παιχνίδι από την πώληση και να προσφέρει...