Όλοι μας πολλές φορές ρίχνουμε το φταίξιμο σε κάτι ή κάποιον άλλον, τόσο στο κομμάτι του gaming, όσο και γενικά στην ζωή. Αντί να παραδεχτούμε πως απλά χάσαμε, προσπαθούμε να πείσουμε τους συμπαίκτες μας πως φταίνε οι εξωγενής παράγοντες, μειώνοντας έτσι και την νίκη του αντιπάλου.
Πάμε λοιπόν να δούμε τις 10 πιο κορυφαίες δικαιολογίες που έχουμε χρησιμοποιήσει όλοι μας τουλάχιστον μία φορά.
“Έπαιζε ο μικρός μου αδελφός”
Μία από τις πιο συχνές δικαιολογίες, ειδικότερα όταν παίζεις με άτομα online που δεν γνωρίζουν ποιος είσαι. Συνήθως χρησιμοποιείται σε αγώνες 1vs1, και μετά ακολουθεί η φράση: “Κάτσε τώρα που θα παίξω εγώ θα δεις τι θα γίνει. Εδώ όμως είναι το πρόβλημα, διότι τώρα όντως παίρνεις το χειριστήριο στα χέρια σου και θα πρέπει να παίξεις πολύ καλύτερα από πριν.”
“Το lag έφταιγε”
Αυτή η δικαιολογία υπάρχει από τότε που ξεκίνησε το online gaming. Ναι όντως όσο καλή σύνδεση και να έχει κάποιος, το lag είναι κάτι που δεν μπορεί να αποφεύγει πάντα. Προσοχή όμως στην υπερβολική χρήση, διότι μπορεί όλη η ομάδα να γυρίσει και να σου ζητήσει να βγεις και να φτιάξεις την σύνδεσή σου.
“Ο αντίπαλος κλέβει”
Όλοι μας έχουμε συναντήσει hackers/cheaters παίζοντας online παιχνίδια. Σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει τον άλλον να τον καταστρέφει κλέβοντας. Το μεγάλο αλλά εδώ είναι πως όταν κάποιος κλέβει, είναι οφθαλμοφανές γιατί στατιστικά του τύπου 250 kills και 0 deaths. Όποτε αν υπάρχει ένας τέτοιος αντίπαλος, τότε ναι η δικαιολογία πιάνει όντως τόπο, αλλά αν απλά ο άλλος είναι καλύτερος, οι συμπαίκτες σου θα το καταλάβουν.
“Mου απέσπασαν την προσοχή”
Αυτή η δικαιολογία έχει πολλές μορφές, όπως το ότι κάποιος πέρασε μπροστά από την τηλεόραση, χτύπησε το κουδούνι και πήγες να ανοίξεις και πολλά μικρά, τυχαία και καθημερινά πράγματα. Προσοχή όμως γιατί αν το χρησιμοποιείς πολύ θα νευριάσουν συμπαίκτες και αντίπαλοι.
“Δεν έχω συνηθίσει αυτά τα κουμπιά”
Κάτι τέτοιο λέγεται μόνο όταν ο αντίπαλος είναι δίπλα και σε έχει καλέσει να παίξετε μαζί. Αν λοιπόν βλέπει πως δεν μπορείς να ανταποκριθείς, προφανώς θα γελάσει και εσύ θα μπορείς να πεις πως δεν έχεις συνηθίσει τα συγκεκριμένα πλήκτρα. Βέβαια ετοιμάσου, γιατί θα σου προτείνει να παίξεις όπως έχεις μάθει, και τότε όντως θα πρέπει να αποδείξεις ότι ξέρεις να παίζεις.
“Φταίει το παιχνίδι”
Πολλές φορές μπορεί το παιχνίδι να είναι κακοφτιαγμένο και να έχει bugs σε συγκεκριμένα σημεία που μπορεί να σε κάνουν να αποτύχεις σε μια αποστολή ή να χάσεις το level. Έτσι οι ευθύνες πέφτουν σε αυτά, αλλά πολλές φορές μπαίνουν στο κόλπο bugs τα οποία δεν τα έχει ακούσει κανείς ποτές, και απλά τα βγάζεις από το μυαλό σου.
“Η ομάδα μου είναι χάλια”
Μια χιλιοειπωμένη φράση στον κόσμο του gaming είναι η εξής: “Εγώ ξέρω να παίζω, αλλά οι συμπαίκτες μου είναι άσχετοι. “Όντως υπάρχουν στιγμές που τυχαίνει να παίζεις με τους χειρότερους δυνατούς συμπαίκτες, αλλά αν αυτή η φράση γίνεται καραμέλα, όπως λέει και ο λάος: ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Δεν γίνεται να φταίνε πάντα οι άλλοι.
“Είχα τρακ”
Είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε άτομα που πρέπει να παρουσιάσουν κάτι μπροστά σε κοινό, μόλις αντιληφθούν ότι ο κόσμος τους κοιτάει, να τα χάνουν και όλες οι πρόβες να πηγαίνουν στράφι. Κάτι ανάλογο ισχύει και για μερικούς gamers, οι οποίοι μπροστά σε άλλους αποδίδουν πολύ χειρότερα. Βέβαια αν χρησιμοποιήσεις αυτή τη δικαιολογία, ετοιμάσου να αποδώσεις όταν μείνεις μόνος με τον αντίπαλο.
“Μία τυχαία ζημιά”
Κλασσικά όταν χάνεις μπορείς να πεις ότι κόλλησε το mouse ή ότι κάποιο κουμπί από το χειριστήριο δεν πατήθηκε καθόλου. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και το ότι τελείωσε η μπαταρία του χειριστηρίου και πολλά τέτοια παρόμοια.
Η φράση: “εγώ έχω και ζωή”
Ένα από τα στερεότυπα που προσπαθούμε εμείς ως gamers να καταρρίψουμε είναι πως ασχολούμαστε μόνο με τα αγαπημένα μας παιχνίδια και παραμελούμε την κοινωνική μας ζωή. Όταν λοιπόν κάποιος που χάνει χρησιμοποιεί την παραπάνω φράση, συνήθως ακολουθούν έντονοι τσακωμοί και εντάσεις.
Αυτές είναι οι λοιπόν οι 10 πιο συχνές και συνάμα ποταπές δικαιολογίες που εμείς ως gamers έχουμε χρησιμοποιήσει έστω και μία φορά στη ζωή μας.