Η OpenAI έκλεισε ένα εργαλείο που υποτίθεται ότι ξεχώριζε την ανθρώπινη γραφή από αυτή της τεχνητής νοημοσύνης λόγω χαμηλού ποσοστού ακρίβειας. Σε μια (ενημερωμένη) ανάρτηση στο blog της, η OpenAI δήλωσε ότι αποφάσισε να τερματίσει τον εντοπιστή τεχνητής νοημοσύνης από τις 20 Ιουλίου. “Εργαζόμαστε για να ενσωματώσουμε τα σχόλια και επί του παρόντος ερευνούμε πιο αποτελεσματικές τεχνικές απόδειξης για κείμενο“, ανέφερε η εταιρεία.
Καθώς κλείνει το εργαλείο για να πιάσει τα γραπτά που δημιουργούνται από την AI, η OpenAI δήλωσε ότι σχεδιάζει να “αναπτύξει μηχανισμούς που θα επιτρέπουν στους χρήστες να καταλάβουν αν το ηχητικό ή οπτικό περιεχόμενο έχει δημιουργηθεί από την AI”. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη καμία λέξη σχετικά με το ποιοι θα μπορούσαν να είναι αυτοί οι μηχανισμοί.
Η OpenAI παραδέχθηκε πλήρως ότι ο εντοπιστής της δεν ήταν ποτέ πολύ καλός στο να πιάνει κείμενο που δημιουργήθηκε από την A.I. και προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να εκπέμψει ψευδώς θετικά αποτελέσματα, δηλαδή κείμενο γραμμένο από άνθρωπο που χαρακτηρίζεται ως κείμενο που δημιουργήθηκε από την A.I. Η OpenAI, πριν προσθέσει την ενημέρωση που έκλεισε το εργαλείο, δήλωσε ότι ο εντοπιστής της θα μπορούσε να βελτιωθεί με περισσότερα δεδομένα.
Αφού το ChatGPT της OpenAI έσκασε στη σκηνή και έγινε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εφαρμογές όλων των εποχών, οι άνθρωποι έτρεξαν να κατανοήσουν την τεχνολογία. Σε αρκετούς τομείς σήμανε συναγερμός γύρω από τα κείμενα και την τέχνη που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη, ιδίως οι εκπαιδευτικοί που ανησυχούσαν ότι οι μαθητές δεν θα μελετούσαν πλέον και θα άφηναν απλώς το ChatGPT να γράφει τις εργασίες τους. Τα σχολεία της Νέας Υόρκης απαγόρευσαν ακόμη και την πρόσβαση στο ChatGPT στους σχολικούς χώρους, εν μέσω ανησυχιών σχετικά με την ακρίβεια, την ασφάλεια και την αντιγραφή.
Η παραπληροφόρηση μέσω της τεχνητής νοημοσύνης αποτέλεσε επίσης πηγή ανησυχίας, με μελέτες να δείχνουν ότι τα κείμενα που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη, όπως τα tweets, μπορεί να είναι πιο πειστικά από αυτά που γράφονται από ανθρώπους.
Οι κυβερνήσεις δεν έχουν ακόμη βρει πώς να χαλιναγωγήσουν την τεχνητή νοημοσύνη και, μέχρι στιγμής, το αφήνουν σε μεμονωμένες ομάδες και οργανισμούς να θέσουν τους δικούς τους κανόνες και να αναπτύξουν τα δικά τους μέτρα προστασίας για να αντιμετωπίσουν τα όποια θέματα. Και φαίνεται ότι προς το παρόν, κανείς, ούτε καν η εταιρεία που συνέβαλε εξαρχής στην έναρξη της τρέλας της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, δεν έχει απαντήσεις για το πώς να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά. Αν και κάποιοι άνθρωποι πιάνονται, θα γίνει όλο και πιο δύσκολο να διακρίνουμε εύκολα την τεχνητή νοημοσύνη από την ανθρώπινη εργασία.