Connect with us

Τι ψάχνεις;

embracer group

Νεα

Το Embracer Group ανακοινώνει ότι σκοπεύει να κλείσει ορισμένα στούντιο και να ακυρώσει παιχνίδια

Ο Όμιλος Embracer ανακοίνωσε ένα νέο «πρόγραμμα αναδιάρθρωσης» με το οποίο ορισμένα στούντιο παιχνιδιών κλείνουν και ορισμένα έργα ακυρώνονται.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν πάνω από 40% τον περασμένο μήνα, αφού η σουηδική εταιρεία είπε ότι μια σημαντική συνεργασία 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατέρρευσε απροσδόκητα και δεν θα προχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί, οδηγώντας σε μείωση των προβλέψεων για τα κέρδη της.

Τώρα, σε μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Lars Wingefors δήλωσε ότι το πρόσφατα ανακοινωθέν πρόγραμμα αναδιάρθρωσης έχει σχεδιαστεί για να κάνει την Embracer «πιο λεπτή, ισχυρότερη και μια πιο εστιασμένη, αυτάρκη εταιρεία».

«Κατά τα τελευταία χρόνια, η Embracer επένδυσε σημαντικά τόσο σε εξαγορές όσο και σε μια στρατηγική επιταχυνόμενης οργανικής ανάπτυξης», εξήγησε ο Wingefors.

Διαβάστε επίσης:  Το Dragon Ball: Sparking Zero «έχει πουλήσει πάνω από 3 εκατομμύρια μονάδες σε 24 ώρες

«Έχουμε αποκτήσει μερικά από τα κορυφαία IP ψυχαγωγίας στον κόσμο και έχουμε επενδύσει σε έναν από τους μεγαλύτερους αγωγούς παιχνιδιών σε ολόκληρο τον κλάδο. Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε σήμερα θα μας μεταμορφώσει από τον τρέχοντα τρόπο βαριάς επένδυσης σε μια επιχείρηση που δημιουργεί υψηλές ταμειακές ροές φέτος».

Η νέα αναδιάρθρωση θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια θέσεων εργασίας. «Η Embracer απασχολεί επί του παρόντος σχεδόν 17.000 άτομα και ενώ ο αριθμός αυτός θα είναι χαμηλότερος μέχρι το τέλος του έτους, είναι πολύ νωρίς για να δώσουμε ακριβή πρόβλεψη για αυτό», δήλωσε ο Wingefors.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Το Astro Bot του PlayStation έκανε καλύτερο λανσάρισμα από οποιοδήποτε άλλο νέο 3D platformer εκτός του Super Mario που κυκλοφόρησε την τελευταία δεκαετία στην...

Νεα

Η τεράστια και σημαντική διαρροή δεδομένων της Game Freak έχει πάρει μια μάλλον ασυνήθιστη τροπή, καθώς υποτιθέμενες ιστορίες προέλευσης και δημιουργίας ιστοριών Pokemon έχουν...

Νεα

Η Valve άνοιξε στο κοινό την τελευταία έκδοση του Steam Next Fest. Η εβδομαδιαία ψηφιακή εκδήλωση, η οποία προσφέρει πρόσβαση σε «χιλιάδες» δωρεάν demos...

Νεα

Η Namco Entertainment υποστήριξε ότι το Dragon Ball: Sparking Zero ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια αντίτυπα που πουλήθηκαν παγκοσμίως μέσα σε 24 ώρες από την...