Ο πρώην επικεφαλής των Worldwide Studios της Sony, Shuhei Yoshida, αποκάλυψε τις συνθήκες υπό τις οποίες αποχώρησε από την ηγεσία των εσωτερικών στούντιο της εταιρείας το 2019.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο φεστιβάλ Alt: Games στην Αυστραλία, το ιστορικό στέλεχος ανέφερε ότι ο τότε CEO, Jim Ryan, τον απομάκρυνε ουσιαστικά από τη θέση του επειδή αρνήθηκε να υλοποιήσει εντολές που ο ίδιος χαρακτήρισε παράλογες.
Ο Yoshida υπενθύμισε στο κοινό τη συνεισφορά του σε μερικούς από τους σημαντικότερους τίτλους της κονσόλας, όπως τα God of War, Uncharted, The Last of Us και Ghost of Tsushima. Παρά την επιτυχία αυτών των σειρών, οι οποίες αποτελούν μέχρι σήμερα τις ναυαρχίδες του PlayStation, ο Ryan αποφάσισε να τον αντικαταστήσει μετά από 11 χρόνια θητείας.
Ο Yoshida σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η απομάκρυνσή του συνέβη επειδή δεν άκουγε τον Ryan, τονίζοντας ότι είπε «όχι» σε πράγματα που θεωρούσε εκτός λογικής.
Η μετάβαση στον τομέα των Indie και η αλλαγή στρατηγικής
Μετά την αντικατάστασή του από τον Hermen Hulst, ο Yoshida δεν έφυγε από τη Sony, αλλά ανέλαβε την υποστήριξη των ανεξάρτητων παραγωγών. Αν και η μετακίνηση αυτή ήταν αποτέλεσμα της σύγκρουσης με την ηγεσία, ο ίδιος παρέμεινε στην εταιρεία μέχρι το 2025, δηλώνοντας ότι απόλαυσε το έργο του με τα μικρότερα στούντιο.
Η παραμονή του για επιπλέον έξι χρόνια δείχνει ότι, παρά την υποβάθμιση του ρόλου του, η αφοσίωσή του στο περιεχόμενο παρέμεινε ισχυρή.
Αν και ο Yoshida δεν προσδιόρισε ποιες ακριβώς ήταν οι απαιτήσεις που προκάλεσαν τη ρήξη, η χρονική στιγμή συμπίπτει με τη στροφή της Sony προς τα παιχνίδια live service. Αυτή η στρατηγική επιλογή, που προωθήθηκε έντονα κατά τη θητεία του Jim Ryan, θεωρήθηκε από πολλούς ως μια απότομη αλλαγή στην ταυτότητα της πλατφόρμας, η οποία παραδοσιακά βασιζόταν σε κινηματογραφικές εμπειρίες ενός παίκτη.
Ακολουθήστε το XplayGR στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις από τον χώρο του gaming και της ψυχαγωγίας.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο XplayGR.com.


































