Connect with us

Τι ψάχνεις;

Playstation 4

Νεα

Η Sony καταδικάστηκε για την πολιτική επιστροφών του Playstation Store

Η Sony Interactive Entertainment έχασε μια δικαστική υπόθεση σχετικά με την πολιτική επιστροφής χρημάτων του PlayStation Store και έχει καταδικαστεί να καταβάλει πρόστιμο ύψους 3,5 εκατομμυρίων $ Αυστραλίας.

Η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών (ACCC) αποφάσισε την Παρασκευή ότι η εταιρεία του PlayStation είχε κάνει «ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις στον ιστότοπό της στις συναλλαγές με Αυστραλούς καταναλωτές» σχετικά με τις πολιτικές ψηφιακών επιστροφών.

Η Sony Europe είναι υπεύθυνη για τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του PlayStation Network με τους οποίους οι Αυστραλοί καταναλωτές πρέπει να συμφωνήσουν κατά τη δημιουργία και τη χρήση ενός λογαριασμού PlayStation.

Σύμφωνα με το ACCC, η Sony έκανε παραπλανητικές δηλώσεις σε τέσσερις καταναλωτές όταν οι εκπρόσωποι εξυπηρέτησης πελατών τους τους είπαν ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για επιστροφή χρημάτων μετά τη λήψη των παιχνιδιών τους ή εάν έχουν περάσει 14 ημέρες από την αγορά τους.

Διαβάστε επίσης:  Το Optimus bot της Tesla εμφανίστηκε στη σκηνή

Το Δικαστήριο δήλωσε επίσης ότι η Sony Europe παραβίασε τον Αυστραλιανό Νόμο περί Καταναλωτών, λέγοντας σε έναν από τους τέσσερις καταναλωτές ότι δεν μπορούσε να παράσχει επιστροφή χρημάτων, εκτός εάν την εξουσιοδοτούσε ο προγραμματιστής παιχνιδιών και λέγοντας στον πέμπτο καταναλωτή ότι η Sony Europe θα μπορούσε να παράσχει επιστροφή χρημάτων χρησιμοποιώντας εικονικό νόμισμα του PlayStation αντί για πραγματικά χρήματα.

«Τα δικαιώματα εγγύησης των καταναλωτών δεν λήγουν μετά τη λήψη ενός ψηφιακού προϊόντος και σίγουρα δεν εξαφανίζονται μετά από 14 ημέρες ή οποιαδήποτε άλλη αυθαίρετη ημερομηνία που ορίζεται από ένα κατάστημα παιχνιδιών ή έναν προγραμματιστή», δήλωσε ο πρόεδρος της ACCC Rod Sims σε δήλωση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Το Astro Bot του PlayStation έκανε καλύτερο λανσάρισμα από οποιοδήποτε άλλο νέο 3D platformer εκτός του Super Mario που κυκλοφόρησε την τελευταία δεκαετία στην...

Νεα

Η Valve άνοιξε στο κοινό την τελευταία έκδοση του Steam Next Fest. Η εβδομαδιαία ψηφιακή εκδήλωση, η οποία προσφέρει πρόσβαση σε «χιλιάδες» δωρεάν demos...

Νεα

Η τεράστια και σημαντική διαρροή δεδομένων της Game Freak έχει πάρει μια μάλλον ασυνήθιστη τροπή, καθώς υποτιθέμενες ιστορίες προέλευσης και δημιουργίας ιστοριών Pokemon έχουν...

Νεα

Η Namco Entertainment υποστήριξε ότι το Dragon Ball: Sparking Zero ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια αντίτυπα που πουλήθηκαν παγκοσμίως μέσα σε 24 ώρες από την...