Δεν χρειάζεται να ρωτήσετε αν το Mass Effect: Andromeda έχει περίεργα animations, καθώς όλοι το γνωρίζουν αυτό. Ειδικά σε σχέση με τους προκατόχους του, είναι τουλάχιστον αδέξια.
Animators με εμπειρία στην βιομηχανία ξεκίνησαν να μοιράζονται τις απόψεις τους σχετικά με το πως φαίνονται τα animations του Andromeda.
Το Polygon ανακάλυψε ένα tweet από τον Jonathan Cooper, animator στην Naughty Dog, ο οποίος έχει βοηθήσει και στο Assassin’s Creed αλλά και στην σειρά Mass Effect. Στο tweet αναφέρει την θεωρία του, για το πως κατέληξε το παιχνίδι να έχει αυτό το περίεργο αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τον Cooper, τα περισσότερα από τα animations του παιχνιδιού είναι αυτόματοποιημένα από clips που ήδη υπάρχουν. “Όπως συμβαίνει με τους DJ και τα sample tracks δηλαδή“, εξηγεί.
Η άποψη του συμφωνεί με αυτή που διατυπώθηκε από μια ομάδα animators στο AnimState όταν ανέλυαν τα ζητήματα του Andromeda. Ο Simon Unger, ένας animator στην Phoenix Labs με δουλειά σε EA και Square Enix, σημείωσε πως το Andromeda έχει 41 ώρες διαλόγου περίπου, οπότε τα αυτοματοποιημένα animations είναι απαραίτητα.
Στην ίδια συζήτηση, ο animator Gwen Frey, ανέφερε πως πολλά από τα animations μπορεί να μην έχουν περάσει ποτέ από τα χέρια ενός animator
“Πολλά bugs φαίνεται πως κάνουν το FaceFX άσχημο. Υποπτεύομαι πως η εκτέλεση δεν έχει γίνει από έναν animator. Συχνά βάζουν έναν ασκούμενο ή κατώτερο υπάλληλο απλά για να κάνει αντιγραφή-επικόλληση το script σε FaceFX ως σημείο εκκίνησης. Το σύστημα θα δημιουργήσει αυτόματα animation με βάση τα γράμματα ή τους ήχους από το κείμενο που έχει εισαχθεί. Σε γενικές γραμμές αυτό φαίνεται κακό, και θα πρέπει να διευκρινιστούν οι λέξεις φωνητικά, αντί να πληκτρολογούνται σωστά, αλλά αυτό παίρνει πολύ χρόνο και οι πόροι είναι συχνά περιορισμένοι.”
Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και ο Cooper: τα animations των παιχνιδιών πρέπει να εξαρτώνται λιγότερο από αλγόριθμους και να προσφέρονται περισσότεροι πόροι στο πρόβλημα, με την μορφή της καταγραφής της απόδοσης και μεγαλύτερων ομάδων animations.
Όπως φαίνεται τελικά, την εποχή των Youtube και Twitter οι “εύκολες και γρήγορες” λύσεις στο κομμάτι των animations, μειώνουν μεν το κόστος, αλλά αυξάνουν τα προβλήματα.