UPDATE: 16/10
PEGI και UKie συμφωνούν!
Μετά το ESRB, και PEGI και UKie συμφωνούν ότι τα loot boxes δεν μπορούν να θεωρηθούν “τζόγος” με βάση τις παρούσες οδηγίες.
Σε μια δήλωση στο WCCFTech, ο επικεφαλής λειτουργίας της PEGI, Dirk Bosmans, δήλωσε ότι η προσέγγιση του Ευρωπαικού οργανισμού είναι παρόμοια με αυτή του ESRB:
“Εν συντομία η προσέγγισή μας, είναι παρόμοια με του ESRB. Ο κύριος λόγος είναι ότι δεν μπορούμε να ορίσουμε ότι αποτελεί τζόγο”.In short, our approach is similar to that of ESRB (I think all rating boards do, USK in Germany as well),” he pointed out. “The main reason for this is that we cannot define what constitutes gambling.
Από την άλλη πλευρά ο CEO της UKie, Dr Jo Twist, μιλώντας στο Eurogamer είπε ότι τα loot boxes “έχουν ήδη καλυφθεί και συμμορφώνονται πλήρως με τους ισχύοντες σχετικούς κανονισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου“.
Αρχική Ιστορία: Τις τελευταίες εβδομάδες, η συζήτηση για τα loot boxes έχει ανάψει ξανά για τα καλά. Το Opencritic πήρε θέση, ενώ μεγάλη ήταν η πίεση και προς το Συμβούλιο Αξιολόγησης Λογισμικού Ψυχαγωγίας, πιο γνωστό ως ESRB ώστε να αναγνωρίσει τα loot boxes ως “τζόγο” και να το αναγράφει στο πίσω μέρος των συσκευασιών.
Εδώ όμως υπάρχει και μια μικρή λεπτομέρεια. Αν το ESRB αποδεχόταν αυτό το αίτημα, τότε τα περισσότερα παιχνίδια με loot boxes θα έπεφταν στην κατηγορία “Adults Only” κάτι που θα ήταν πλήγμα για τις εταιρίες.
“Το ESRB δεν θεωρεί ότι τα loot boxes είναι τυχερά παιχνίδια“, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του μέσω e-mail στο Kotaku.
“Ενώ υπάρχει ένα στοιχείο τύχης σε αυτούς τους μηχανισμούς, ο παίκτης είναι πάντα σίγουρο ότι θα λάβει περιεχόμενο του παιχνιδιού (ακόμα κι αν ο παίκτης δυστυχώς λαμβάνει κάτι που δεν θέλει). Σκεφτόμαστε αυτό ως κάτι παρόμοιο με τα παιχνίδια συλλογής καρτών: Μερικές φορές θα ανοίξετε ένα πακέτο και θα πάρετε μια ολοκαίνουργια κάρτα που θέλατε. Αλλά άλλες φορές θα καταλήξετε με ένα πακέτο καρτών που έχετε ήδη.”